Race Promotion Night: Dries Heyman met Renault Clio V6

Een Renault Clio V6 voor Dries Heyman tijdens de Race Promotion NightZaterdag staat in Zolder met de Race Promotion Night de seizoensafsluiter 2004 op de kalender. Belgian Race Invest zet er zelf geen wagen in, maar Dries Heyman en Chris Voet komen beiden toch in actie. Heyman treedt er aan met een Renault Clio V6 van Star Events Motorsport, samen met Kris Vanhoyland en Philippe Robben. Chris Voet stapt terug naar zijn “oude liefde”, een Renault Mégane…

Heyman en Voet stonden sinds 2001 steeds samen aan de start van de Race promotion Night. Het geluk liet hen echter drie jaar opeenvolgend in de steek. Maar nu willen ze beiden wel de finish halen, al is het dan voor het eerst sinds vier jaar voor elk van hen op een andere wagen. “Normaal zouden Chris en ik ook samen hebben gereden, maar uiteindelijk kreeg ik de kans om met een Renault Clio V6 aan te treden, en die kans het ik gegrepen”, aldus Dries Heyman.

“Laat het nu net die wagen zijn, die BRI twee jaar geleden wou aanschaffen. De keuze was dus snel gemaakt voor mij. Je hoort veel negatieve geruchten over de Clio V6. De wagen zou zeer nerveus zijn en quasi niet te besturen volgens velen. Deze namiddag hebben we wat testwerk gedaan i.f.v. de afstelling en ik kan je zeggen dat de wagen best te besturen valt, op voorwaarde dat je de banden op temperatuur krijgt, wat niet meer dan logisch is… Meer info op zaterdag, hopelijk na het vallen van de zwart-wit geblokte vlag. Want zowel ikzelf als Chris Voet willen absoluut de finish halen dit jaar.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Nationaal op donderdag 11 november 2004 om 20:44


Andere publicaties op Racingworld.be...