Touring Cup: Peeters/Vetters winnen RPN - Van Rompuy/Buytaert kampioen!

Van Rompuy-BuytaertSuspens tot en met tijdens de laatste wedstrijduren, zowel tijdens de slotfase van deze Race Promotion Night als bij de ontknoping van het Touring Cup Kampioenschap. Wat betreft het Algemeen Kampioenschap leek de beslissing te vallen bij één extra pitstop die het duo Van Rompuy-Buytaert diende te maken, daar waar Brinkmann-Jakobs-Van Elderen de laatste twee uren konden vol maken zonder tankstop. Na 30 uren in dit kampioenschap kon de beslissing dus vallen op enkele litertjes benzine…
Maar de weergoden namen de beslissing om de regen te laten neerdalen over het Zolderse circuit en de hele meute zocht de pitlane op voor het monteren van regenbanden. Een ommekeer, die qua kampioenschap in het voordeel speelde van Van Rompuy-Buytaert, die echter twee volle ronden dienden goed te maken op de BMW van Brinkmann-Jakobs-Van Elderen. Een spannende strijd volgde…

Podium Algemeen Race Promotion NightVoor de zege tijdens deze Race Promotion Night leek het duo Peeters-Vetters veilig, maar in de Porsche van First Motorsport voelde Kevin Leest zich in z’n nopjes op de natte omloop. Van de twee ronden achterstand die hij telde voor de bandenwissel, bleef er op drie kwartier voor het einde van de wedstrijd slechts één ronde meer over. Ook hier kon dus nog veel gebeuren…Achter deze leiders streed de Penders Porsche zich een weg naar de derde plaats.

De ontknoping voor het kampioenschap viel op vijfentwintig minuten voor het einde, toen de Golf van Van Rompuy-Buytaert voorbijging aan de Brinkmann BMW. Van Rompuy-Buytaert gaan dus met de algemene kampioenentitel aan de haal. Daarnaast zijn ze tevens de welverdiende kampioenen in Klasse 4.

Jamers-Kersten-LeestDe Race Promotion Night zelf leverde een zege op voor Peeters-Vetters, die konden weerstaan aan de ultieme aanval van Kevin Leest in de First Porsche. De jonge Leest (22j) gaf hier nogmaals zijn visitekaartje af. Door deze tweede plaats pakken Jamers-Kersten-Leest wel de titel in Klasse 1. Kevin Leest werd dit jaar ook al juniorkampioen in de Renault Clio Cup. Penders-Van Roij pakten de derde plaats, nadat ze door pech eerder in de wedstrijd werden teruggeslagen in het klassement. Werckx-Jeuris werden verdiend vierde, en kampioenen Van Rompuy-Buytaert vervolledigden de algemene top 5.

1. Peeters-Vetters (Porsche 996)
2. Jamers-Kersten-Leest (Porsche 993)
3. Penders-Van Roij (Porsche 996)
4. Jeuris-Werckx (BMW E36)
5. Van Rompuy-Buytaert (VW Golf)
6. Brinkmann-Jakobs-Van Elderen (BMW)
7. Goebeguer-Van Elslander-Van Haverbeke (Porsche 993)
8. Jaenen-Goossens-Heylen-Lamot (Porsche 993)
9. Servranckx-Michiels-Van de Ven (Renault Clio)
10. Ubeda-Schmook (Renault-Clio)

Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Nationaal op zaterdag 13 november 2004 om 21:54