Ook Jamie Green vervoegt de Mercedes rangen !

Jamie Green, kersvers kampioen in de F3 Euroseries, heeft deze ochtend de geruchten bevestigd dat hij de overstap maakt van de eenzitterij naar het DTM kampioenschap. Green zal in 2005 de kleuren verdedigen van AMG Mercedes, met de gekende C klasse. Hij werd eerder ook al genoemd als een potentieel piloot voor de GP2 series, maar heeft nu dus de knoop doorgehakt.

De 22-jarige Brit was voorheen al actief in de Formula Renault en de Britse F3. In 2004 behaalde hij dan de titel in de F3 Euroseries, na een dominant seizoen met zeven overwinningen. Enkele weken geleden testte green de DTM Mercedes van AMG en voelde zich meteen thuis aan het stuur van deze wagen. De bekendmaking van de stap naar het DTM kampioenschap, komt er vlak na Green zijn F1 test bij McLaren, gisteren. De test maakte deel uit van het beloningspakket dat Green kreeg als winnaar van de "Young Driver Prices".

Norbert Haug, vice-president van Mercedes Motorsport: "Jamie heeft in het verleden zijn talent bewezen en zal zeker een waardevolle aanwinst zijn voor ons team. Door het contract met green, bevestigt Mercedes Motorsport nogmaals dat het jonge piloten een kans wil geven. Aan Green om zich te bewijzen en te herhalen waar andere leden van onze juniorequipe reeds in slaagden."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in DTM op donderdag 02 december 2004 om 12:29


Andere publicaties op Racingworld.be...