De onderscheidingen blijven binnenstromen voor Mattias Ekström

DTM kampioen Mattias Ekström werd tijdens de afgelopen weken al vele malen gelauwerd en gekroond, maar één onderscheiding zal hem wel het hele leven bijblijven. Hij mocht nu immers ook uit de handen van Prinses Lilian van Zweden het Gouden Ereteken van de Zweedse Autosportfederatie in ontvangst nemen. Dit ereteken wordt niet met de regelmaat van een klok uitgereikt, en het is dan ook een hele eer voor Ekström dit te mogen ontvangen.

Ekström krijgt nu dus de hoogste Zweedse eer voor zijn buitengewone prestaties in o.a. het DTM kampioenschap. De 26-jarige Audi piloot, kroonde zich in 2004 tot overwinnaar van 4 DTM wedstrijden en sleepte de kampioenstitel in de wacht. Dat het uitgerekend Prinses Lilian was die de onderscheiding aan Ekström overhandigde, is niet vreemd. Haar voormalige echtgenoot, Prins Bertil, die in 1997 overleed, stond in Zweden immers bekend als de Motor Prins...

Ekström: "Ik ben zeer vereerd met deze onderscheiding. Het is een ereteken dat slechts zelden toegekend wordt, en dat maakt het zeer speciaal. De medaille zal bij mij thuis een speciaal plaatsje krijgen."
Ook de Sportchef van Audi, Dr. Wolfgang Ullrich, was present in Stockholm bij de prijsuitreiking. "Dit is ook voor Audi een grote eer", zei Ullrich. "Mattias heeft zich zelf een weg naar de titel gebaand en is dan ook de oververdiende kampioen. Ik ben fier op Mattias en deel in zijn blijdschap naar aanleiding van deze grote erkenning in Zweden."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in DTM op vrijdag 10 december 2004 om 11:27


Andere publicaties op Racingworld.be...