Vierde constructeur in 2005 - Reuter wint strijd om laatste Opel-zitje

Het afgelopen DTM seizoen was het succesvolste sinds de comeback vijf jaren geleden. De interesse in Europa's populairste Tourwagenserie groeit exponentieel bij de fans, de media en de constructeurs. Op dit moment is er in de vakpers zelfs sprake van een vierde constructeur. De organisatie wilt echter niet onthullen om welke onderneming het gaat. Daardoor wordt het nog even gissen naar de vierde naam...

OpelWat echter wel vast staat is dat Manuel Reuter in 2005 start met Opel Vectra GTS V8. Voor de Duitser zal het zijn 14de seizoen zijn in de autosport. De teamgenoten van Reuter zijn de Fransman Laurent Aiello, de Zwitser Marcel Fässler en ex-Formule 1 piloot Heinz-Harald Frentzen.

"Ik verheug me op het feit dat ik volgend jaar deel mag uitmaken van het Opel-team. Dat was ondanks de lange band die ik met Opel heb niet vanzelfsprekend", aldus Reuter. "Ik kruis mijn vingers voor mijn teamgenoten die uit de boot zijn gevallen."

Opel Sportchef Volker Strycek: "We zijn natuurlijk zeer tevreden dat Manuel Reuter volgend jaar zal samenwerken met ons. Doch betreuren we het dat we Jeroen Bleekemolen, Peter Dumbreck en Timo Schneider geen cockpit kunnen aanbieden in 2005. Alledrie hadden op grond van het prestaties verdient om aan boord te blijven. Ten gevolge van het kleinere budget kunnen we maar vier wagens aan de start brengen. We hebben daarom één piloot moeten kiezen uit vier gelijkwaardige kandidaten."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op maandag 13 december 2004 om 19:13


Andere publicaties op Racingworld.be...