Opel test met succes de nieuwe Vectra GTS V8

Vroeger dan verwacht is men er bij Opel in geslaagd de 2005-versie van de Vectra GTS V8 op het asfalt te brengen. In het Italiaanse Vallelunga heeft Opel met Marcel Fässler en Manuel Reuter een driedaagse test afgewerkt, die volgens Volker Strycek zeer positief verlopen is. De DTM wagen die in 2005 zal ingezet worden kende tijdens deze test geen noemenswaardige problemen, zodat men zonder moeite een 1200-tal testkilometers kon afmalen.

Uiterlijk zijn er zeer weinig verschillen te merken tussen de wagen die in 2004 reed en het nieuwe 'model'. Zowat alle nieuwtjes zitten dus verscholen onder het koetswerk zelf. En die zaken blijken perfect te functioneren. "Het is zeer positief dat we nog voor de jaarwisseling op de piste konden komen met onze nieuwe wagen", zegt Volker Strycek, de sportchef bij Opel. "In Vallelunga hebben we kunnen vaststellen dat de wagen zich gedraagt zoals we verwacht hadden en op basis daarvan kunnen we ons verder testprogramma afwerken."

Ook de beide rijders van dienst (Fässler en Reuter), die volgend jaar zullen worden bijgestaan door Heinz-Harald Frentzen en Laurent Aiello, lieten zich positef uit over de driedaagse test. Marcel Fässler liet verstaan dat de wagen zeer goed aanvoelde maar waagde zich toch niet aan verdere uitspraken. Manuel Reuter kon dit enkel bevestigen en legde de nadruk op de vele data die werden opgedaan, waarop het Duitse team kan verderbouwen om zo met een competitieve wagen aan de start te komen van het ultieme DTM seizoen voor Opel.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in DTM op zaterdag 18 december 2004 om 09:13


Andere publicaties op Racingworld.be...