Privéteam van Peter Mücke start met AMG-Mercedes C-Klasse 2004

Team Mücke Motorsport zal in 2005 deelnemen aan het DTM kampioenschap als privé-initiatief. Het Berlijnse team zal aan de start verschijnen met een AMG-Mercedes C-Klasse van vorig jaar. Team Mücke is eigendom van vader Peter Mücke en zoon Stefan zal de Mercedes de sporen geven. De 23-jarige Duitser heeft reeds 30 DTM races achter de kiezen. Zijn beste plaats tot nu toe was een zevende in Adria.

Peter Mücke: "Het is een grote opgave om als privé-team in de DTM aan te treden. Hier krijg je geen leerjaar, dus alles moet bij ons van begin af aan functioneren. We hebben een betrouwbaar team en met Stefan een goede piloot in huis. Ik ben blij dat we een kans krijgen om te tonen waar we toe in staat zijn."

Stefan Mücke springt zijn vader bij: "Het DTM-reglement maakt het dit jaar iets eenvoudiger om aan de start te komen met een 1 jaar oude wagen. De afstand met de nieuwe wagens zal dus kleiner zijn. Mijn doel is om in 2005 zoveel mogelijk in de top 10 te rijden."

Mercedes-Benz Motorsportchef Norbert Haug: "We willen met deze samenwerking bewijzen dat het mogelijk is voor een privé-team om deel te nemen aan de DTM, als een fabrikant een wagen en de onderdelen ter beschikking stelt. Dat Mücke zijn team zich hiervoor heeft aangeboden ligt voor de hand. Het team is reeds enkele jaren een succesvolle Mercedes-partner in de Formule 3. Stefan Mücke en het hele team rondom Peter Mücke zullen zich heel hard inspannen om een rol te spelen in het DTM kampioenschap en daarnaast een sterke prijs/prestatieverhouding neer te zetten."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op maandag 31 januari 2005 om 18:09


Andere publicaties op Racingworld.be...