Audi doet roll-out met nieuwe A4 en testte met de 'oude' wagen

De nieuwe Audi A4 DTMAudi fabriekspiloot Tom Kristensen mocht maandag de Audi A4 DTM onderwerpen aan de eerste shakedown in het Zuiden van Europa. Kristensen heeft samen met huidig DTM kampioen Mattias Ekström meer als 1000 kilometer afgelegd. "Tijdens onze eerste roll-out hadden we geen last van noemenswaardige problemen. De eerste indruk die de nieuwe Audi A4 DTM nalaat is érg positief", aldus Hoofd van Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich. "We hebben een zo perfect mogelijke wagen gebouwd. De A4 DTM is lijkt niet alleen dynamischer, in feite is hij ook veel dynamischer dan zijn succesvolle voorganger."

Kristensen bevestigt deze indrukken: "De nieuwe A4 ziet er agressief uit en hij is agressief en hij voelt agressief", vertelt de zesvoudige winnaar van Le Mans. "Dit was echt een speciaal gevoel. Ik kon niet wachten wat er gebeurde bij Audi Sport na het winnen van de titel. Sinds ik voor Audi rij weet ik dat ze in 1 richting werken: voorwaarts. Ze hebben me opnieuw niet teleurgesteld!"

De 'oude' Audi A4 DTMNet in het midden van de vijfdaagse testsessie gaf Kristensen het stuur door aan Mattias Ekström. Hij kwam net terug van de Rally van Zweden en had een hoge verwachting van zijn nieuwe wagen, alsook van zijn nieuwe teamgenoot bij Audi Sports Team Abt Sportsline. "Na enkele ronden voelde ik me meteen thuis. Natuurlijk is er nog wat werk aan de wagen en moeten we de beste afstelling vinden. Toch ben ik ervan overtuigd dat de nieuwe A4 past bij mijn rijstijl, zelfs nóg beter dan de wagen van vorig jaar."

Frank Stippler kreeg de kans om zich te acclimatiseren aan de DTM tijdens een driedaagse testsessie. Hij mocht de kampioenswagen uit 2004 de sporen geven. "Ik heb veel geleerd en heb constant mijn rijstijl kunnen verbeteren. Wat mij vooral onder de indruk bracht was de professionele aanpak van Audi Sport in de DTM. Technische meetings van dit type zijn volledig nieuw voor mij." Christian Abt nam het stuur over voor de laatste twee dagen. Voor het eerst rijdt Abt overigens voor Audi Sport Team Joest, en niet voor Abt Sportsline. De eerste samenwerking in de DTM met de ingenieurs van Team Joest is alvast goed verlopen. Samen hebben ze banden en onderdelen getest.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 19 februari 2005 om 12:54


Andere publicaties op Racingworld.be...