Le Mans Préliminaires : technische controles (2)

Een bewolkte hemel in de Sarthe voor de tweede dag van de technische verificaties. Maar daar trekken de deelnemers aan de 'préliminaires' zich echter weinig van aan. Allen denken reeds aan morgen, wanneer de bolides zullen losgelaten worden over het lange asfaltlint. Of Zoals Frank Hahn eerder op de dag al zei: "ik kan bijna niet langer wachten om de eerste rondjes op die prachtige omloop te rijden..."

Bij Intersport treffen we op de Courage C65 een oude bekende aan. Sergei Zlobin, de man die vorig jaar vakkundig enkele mooie resultaten voor Bert Longin verknoeide met de F575 van JMB in het FIA GT kampioenschap. Maar, money rules, en de Rus is dus present in Le Mans. Ook met een Courage, maar dan deze van Kruse Motorsport, treedt Tim Mullen aan.

Bij Belmondo Racing is er reeds reden tot feest. 20 jaar geleden nam de nu 42-jarige Paul Belmondo voor het eerst deel aan de 24U van Le Mans, aan het stuur van een Porsche 956. Dit weekend staat voor Belmondo de 10de deelname gepland, deze keer met een Courage C65 van zijn eigen team. Belmondo's beste resultaat in deze etmaalrace is een 17de plaats. Dat was al in 1999, met een Viper GTS-R.

Van Belgische zijde is (naast het G-Force team en Vincent Vosse) ook de 30-jarige Vanina Ickx aanwezig, met de Dallara Judd nr. 18 van Rollcentre Racing. Voor Ickx is het reeds de derde deelname aan de 24U van Le mans, maar de eerste keer aan het stuur van een prototype. In 2001 diende ze de strijd te staken, in 2003 eindigde ze 27ste. De kleine dame bewees tijdens de 1000 Km van Spa dat ze haar mannetje kon staan met deze wagen, wat haar een zitje opleverde voor Le Mans. Vader Jacky, zes maal winnaar van de race in Le Mans, mag fier zijn op z'n 'kleine'.

Liz HallidayNog een dame in Le Mans: de blonde Liz Halliday. In het FIA GT kampioenschap rijdt ze met de Lister en heeft ze nog geen potten gebroken, maar ook in het geval van Halliday geldt: money rules. Voor de 26-jarige Liz is het de eerste deelname aan Le Mans. Ze treedt aan met de Lola van het Intersport Team en wordt bijgestaan door Gregor Fisken (8ste in Le Mans 2004) en Sam Hancock, vorig jaar nog onder de vleugels van Yves Courage... De dagelijkse bezigheid van de blonde jongedame, geboren in Californië maar momenteel woonachtig te Franham (UK): paardensport, en nog wel op hoog niveau! Van 1 PK naar de brute kracht van de AER motor, door dewelke de Lola wordt gestuwd... voor Liz blijkt het een kleine stap te zijn...


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in 24H du Mans op zaterdag 04 juni 2005 om 18:49


Andere publicaties op Racingworld.be...