S-Racing vol goede moed en met hoge verwachtingen naar 12u BTCS

S-Racing met de Seat LeonKomend weekend gaat de BTCS caravaan richting Francorchamps voor dé race van het jaar over 12h. S-racing bleef niet bij de pakken zitten en testte in Zolder de betrouwbaarheid van de Spaanse bolide en maalde, onder warme weersomstandigheden, zo'n 200 feilloze rondes af. Op de testdag in Francorchamps werd de volledige set-up van de wagen verbeterd, wat een vooruitgang opleverde van zo'n 2 seconden per ronde.

De Avon band die van de fraaie Seat Leon een ware kart maakt, maar nog niet betrouwbaar genoeg werd bevonden voor endurance wedstrijden wordt voor de 12h race vervangen door de Pirelli, die gebruikt werd in het voorbije Belcar seizoen. Deze band heeft een mindere grip op de Seat, en de wagen gaat hierdoor soms 'rollen', maar biedt voor deze lange wedstrijd het alternatief om het minimum aan bandenwissels te moeten doen.

Ivan Hopchet en Ward Sluys zullen de Cupra tijdens deze lange wedstrijd onder hun beiden temmen. Even werd gedacht een extra piloot aan te trekken, maar de uitdaging om met slechts 2 piloten deze wedstrijd tot een goed eind te brengen is des te groter.

Sluys-Hopchet en de Seat Leon : een vertrouwd trio"Met de ervaring uit de 24h van Zolder van vorig jaar op zak, kijk ik vol goede moed en motivatie uit naar deze wedstrijd. De Seat deed het super op de voorbije testdagen. Rijden in het donker op dit prachtige circuit van Francorchamps is voor mij een nieuwe uitdaging. De keuze van het team, om met Pirelli schoeisel te rijden stelt me gerust. Ondanks de problemen met de Avon banden in de vorige 2 wedstrijden, waardoor we slechte resultaten boekten, blijf ik overtuigd dat mits testwerk en ontwikkeling samen met Vereeken Motorsport en Avon UK, deze Avon band op termijn aan betrouwbaarheid moet winnen en zich zal ontplooien tot een ultra circuitband voor Touring en GT wagens" aldus Ward.

S-racing mikt voor de komende 12h race op constante tijden en lange stints zoals in de vorige 24h van Zolder, om hoog te scoren en goede punten te pakken voor het BTCS kampioenschap. Voorzichtigheid zal troef zijn in het begin van de wedstrijd, want met een pak wagens op de startgrid, zal het een hele klus worden om aanrijdingen te vermijden in het eerste deel van de wedstrijd. Italianen rijden immers zoals ze praten!
Leuk om weten is dat we in deze wedstrijd echter nog een 2de Seat Leon mogen ontmoeten uit het Italiaanse kampioenschap. Het is evenwel geen directe concurrent gezien het om een Diesel versie gaat.

Ivan Hopchet is piloot, maar ook PR verantwoordelijke en nu zelfs entertainer... Hij zorgt voor het nodige show gehalte tijdens deze 12h met o.a. dansend vrouwelijk schoon. Spaanse diva's troef, dus 'Auto Emoción' verzekerd op en rond het circuit !


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in BTCS op woensdag 15 juni 2005 om 07:05


Andere publicaties op Racingworld.be...