Kubica kroont zich tot eerste rijder die twee races wint

De wagen sparen voor de lange race van straks was een belangrijke factor in de eerste World Series by Renault race in Bilbao. Robert Kubica startte van op de pole en stond zijn eerste plek nooit af. Bij de rollende start wist hij meteen enkele seconden voorsprong te pakken op Will Power en Tristan Gommendy.

De eerste ronden verliepen vlot, tot Markus Winkelhock en Celso Miguez elkaar raakten. De safety-car werd de piste opgestuurd. Net voorbij halfweg werd de race terug vrijgegeven. Ditmaal kon Kubica niet wegstormen van zijn achtervolgers en de top drie werd gescheiden door minder dan twee seconden. Bij het vallen van de vlag had Kubica een voorsprong van 1,7 seconden op Power en 2,1 seconden op Gommendy. Salignon tikte aan als vierde, voor Toccacelo en Montanari.

De Pool loopt op die manier opnieuw uit in de tussenstand van het kampioenschap. Gommendy en Power lijken nog de enige piloten te zijn die Kubica kunnen bedreigen in de strijd om het kampioenschap. Kubica boekte zijn tweede overwinning van het seizoen en is daarmee de enige rijder die erin is geslaagd om meer dan één race te winnen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in World Series op zondag 17 juli 2005 om 15:43


Andere publicaties op Racingworld.be...