Audi R8 van Biela & Pirro wint 'Petit Le Mans'

Frank Biela en Emanuelle Pirro hebben met een Audi R8 van Champion Racing de ALMS wedstrijd Petit Le Mans op Road Atlanta gewonnen. Na 1000 miles hadden ze maar liefst 12 ronden voorsprong op de Lola van Chris Dyson en Guy Smith. De wedstrijd verloor al na enkele honderden meters de topfavoriet, de Zytek van Shimoda & Chilton. Deze werd vakkundig geramd door de Audi R8 van Lehto/Werner. Ook de Lola van Weaver/Leitzinger/Wallace was bij het incident betrokken.

Een gehavende Audi R8 op weg naar de pits voor herstellingVoor Shimoda (Zytek) was het meteen 'game over'. De Lola kon na herstelling de weg verderzetten, maar diende nadien toch nog de strijd te staken. De Audi van Lehto/Werner werd na de nodige herstellingen en een lange inhaalrace euiteindelijk nog zevende en kaapte zo nog (onverdiend) de derde plaats in de LMP1 klasse weg. Voor Audi was het de 8ste opeenvolgende overwinning op Road Atlanta. M.a.w. ze wonnen er alle ALMS races die er al plaats hebben gehad...

In LMP2 stond er geen maat op de Lola van John & Clint Field, die samen met Liz Halliday de overwinning behaalden. De wagen was de hele wedstrijd dominant en finishte als vijfde algemeen, met meer dan twintig ronden voorsprong op de tweede wagen in deze zwak bezette klasse.

Knappe overwinning voor "de Oli's" & Jan Magnussen met de Corvette C6-RIn GT1 ging de Corvette C6-R van Beretta/Gavin/Magnussen met de zege aan de haal, na een voor hen perfecte wedstrijd. Ze wonnen niet enkel hun klasse, de Corvette Boys werden eveneens derde algemeen. De 'Vette' finishte met een voorsprong van 1 ronde op de Aston Martin DBR9 van Brabham/Turner/Kane en 6 ronden op de Acemco Saleen S7R Borcheller/Mowlem/Kelleners. De Aston die hier de tweede plaats in GT1 wegkaapt, was tijdens de vrije trainingen nog betrokken bij een incident waarbij de wagen van Theys & Van de Poele zwaar werd beschadigd. De AM-Prodrive mecano's herstelden de DBR9 echter vakkundig om zo dus nog de tweede stek te veroveren. De Maserati MC12 van Bertolini/de Simone/Babini moest vrede nemen met een plaatsje net naast het podium.

De Porsche 996 GT3-RSR van Bergmeister/Long/Stanton haalde het in de GT2 categorie. Ze reden een vlekkeloze wedstrijd en doken onder de fnishvlag door met een ronde voorsprong op een andere Porsche RSR, deze van Collard/Baas/Tiemann. De eerste niet-Porsche in deze klasse was de Panoz Esperante van Franchitti/Sellers/Jeannette die na diverse problemen ontgoocheld vrede moesten nemen slechts een zevende plaats in GT2...

Top 10:

1. LMP1 - Frank Biela/Emanuele Pirro - Audi R8 - 394 r.
2. LMP1 - Chris Dyson/Guy Smith - Lola B01/60 AER - 382 r.
3. GT1 - Oliver Gavin/Olivier Beretta/Jan Magnussen - Corvette C6-R - 379 r.
4. GT1 - David Brabham/Darren Turner/Jonny Kane - Aston Martin DBR9 - 378 r.
5. LMP2 - Clint Field/John Field/Liz Halliday - Lola B05/40 AER - 375 r.
6. GT1 - Terry Borcheller/Johnny Mowlem/Ralf Kelleners - Saleen S7-R - 373 r.
7. LMP1 - JJ Lehto/Marco Werner - Audi R8 - 372 r.
8. GT1 - Andrea Bertolini/Fabrizio de Simone/Fabio Babini - Maserati MC12 - 371 r.
9. GT2 - Craig Stanton/Patrick Long/Jorg Bergmeister - Porsche 911 GT3-RSR - 364 r.
10. GT2 - Emmanuel Collard/Ian Baas/Marcel Tiemann - Porsche 911 GT3-RSR - 363 r.

(Foto's: ALMS)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in ALMS op zondag 02 oktober 2005 om 07:03


Andere publicaties op Racingworld.be...