Guy Smith en Oliver Gavin a/d slag bij Dyson Racing tijdens de 24U van Daytona

Op 28 januari 2006 staat de eerste 'grote' ontmoeting van het nieuwe autosportseizoen op de kalender. De Rolex 24 Uren van Daytona kaderen in het Grand Am kampioenschap en zijn een waar begrijp. De wedstrijd lokt jaarlijks een massa toeschouwers naar de omloop in Florida (USA). In 2006 zijn de 'Rolex 24' aan hun 44ste editie toe. En zoals elk jaar vallen er diverse weken voor de start al links en rechts enkele verrassingen te noteren.

Zo ook bij Dyson Racing, dat enkele dagen geleden bekend maakte dat het niemand minder dan Guy Smith en Oliver Gavin heeft aangetrokken voor deze race. Zij zullen reeds tijdens de testdagen (van 4 tot 7 januari 2006, red.) samen met Chris en Rob Dyson van de partij zijn om de Pontiac Crawford (#16) de sporen te geven. Dyson Racing verzocht Howard Motorsports (goed voor drie zeges in de Grand Am 2005) om het geheel voor hen te runnen.

Guy Smith is een sportscar rijder pur sang. Zo deelde hij in het verleden meermaals het stuur met Marc Goossens en behoorde Smith tot de équipe die in 2003 de befaamde 24 Uren van Le Mans won. Hij werd eerder al tweede en vierde in Daytona en verdedigde in 2005 tijdens de races in Sebring en 'Petit Le Mans' ook al de kleuren van het Dyson Racing Team.

Oliver Gavin is bekend als één van de twee "ollie's". Samen met Olivier Beretta maakt hij al enkele jaren het mooie weer met de Corvettes in de ALMS. Hij werd er dit jaar kampioen in de GT-1 klasse. Gavin won in juni ook de GT strijd tijdens de 24 Uren van Le Mans. Referenties die kunnen tellen...


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 18 december 2005 om 09:34


Andere publicaties op Racingworld.be...