GLPK-Carsport begint het seizoen met ambitie!

GLPK-Carsport begint seizoen met ambitie!Donderdag reist het GLPK-Carsport team af naar Silverstone. Vorig seizoen was alles nieuw voor de rijders en moest er bij aanvang van het seizoen nogal geïmproviseerd worden doordat de wagen zeer laat geleverd werd. Dit jaar liggen de kaarten enigszins anders. "Na de shakedown van enkele weken geleden hadden we een goed gevoel", zegt Mike Hezemans. "En dat gevoel hebben we nog steeds. We draaiden constant tijden in de top drie, kenden niet het minste probleem en het gedrag van de wagen was zeer constant. Ik hoop dat dit weekend alles net zo vlot verloopt als tijdens de officiële shakedown. Het team heeft hard gewerkt om gewapend aan de start te komen en wij als rijders zijn er klaar voor. Nooit eerder verliep de voorbereiding op het seizoen zo vlot en vlekkeloos als nu, nooit eerder kwamen wij als rijders zo scherp aan de start."

"Ik ben blij met die rol van outsider", vertelt Anthony Kumpen. "Dat houdt de druk weg, en wij kunnen rustig verder werken. De ambitie is om telkens mee te strijden voor het podium, zoveel mogelijk punten te pakken en zolang als mogelijk mee te doen voor de titel. Maar om een kampioenschap te winnen moet alles meezitten. Wij hebben een goede wagen, een goed team en hebben als rijders genoeg ervaring om dit seizoen goed te scoren. Nu af en toe nog een dosis geluk en dan komt het wel goed. We werken nu één jaar samen en kennen elkaar door en door. We zijn één goed afgestelde geoliede machine. Eens op gang zijn we moeilijk te stoppen."

"Bij de start van de race in 2005 schoven we onmiddellijk door naar de derde plaats", herinnert Bert Longin zich. "Tijdens het eerste wedstrijduur was de kloof tussen de Maserati, in eerste positie, en de Corvette in derde positie, nooit groter dan 3 seconden. Ik nam de tweede aflossing voor mijn rekening en reed het eerste kwartier een kloof van 10 seconden dicht op de Aston Martin die toen aan de leiding reed. Maar dan begaf de rempomp het en moesten we aan de kant. Silverstone is een zeer snel circuit en ook dit weekend zal het, net als vorig jaar, close racing worden. Zowel de Michelins en de Pirelli's presteren er sterk. Pronostikeren is moeilijk, maar een podiumplaats is de ambitie. Dat moet lukken met deze rijders, met de Corvette C6-R en met ons fantastisch team."

MK/GLPK press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op woensdag 03 mei 2006 om 09:45


Andere publicaties op Racingworld.be...