Kristensen pakt eerste Audi-overwinning van het seizoen!

Tom Kristensen heeft in Oschersleben de eerste Audi-overwinning van het seizoen geboekt. Na twee overwinningen van Bernd Schneider was het ditmaal de beurt aan de Deen om als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag te duiken. Dankzij zijn overwinning heeft Kristensen de leiding in het kampioenschap overgenomen van Schneider: "Onze vroege tweede pitstop bleek een geniale tactiek te zijn!"

Even zag het er slecht uit voor Kristensen. Hij zat vast in het verkeer, maar plots besloot de teamleiding om hem binnen te roepen. Audi Sport Team Abt maakte de juiste keuze. Kristensen schonk zijn team de hattrick: pole positie, de overwinning en de snelste raceronde!

Mercedes Benz piloot Bruno Spengler had een goede start en wist zijn merkgenoot Jamie Green te verschalken. Spengler wist Green voor te blijven en finishte als tweede, op de voet gevolgd door de Brit. Voor Spengler was het zijn allereerste podium uit zijn DTM-carrière. Frentzen tikte als vierde aan, voor Bernd Schneider. Alexandros Margaritis reed opnieuw een dijk van een race. Nadat hij al punten pakte in de twee eerste races van het seizoen, reed hij in Oschersleben rond in vierde stelling. Twee ronden voor het einde sloeg het noodlet echter toe. Door een probleem met een wielmoer moest Margaritis opgeven.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zondag 21 mei 2006 om 18:45


Andere publicaties op Racingworld.be...