Kristensen op pole - Frentzen en Hakkinen crashen - Ickx laatste

Tom Kristensen heeft vanmiddag zijn tweede pole positie op rij gepakt. De 41-jarige Deen legde een rondje Brands Hatch af in 42,406. De Audi A4-piloot deelt morgen de eerste rij met de AMG-Mercedes C-klasse van Jamie Green. De Brit moest twee tienden van een seconde toegeven op Kristensen. "We wisten dat de wagen goed ging zijn op dit circuit", vertelt Kristensen. "Het zal morgen heel druk worden op de piste, dus ik ben blij dat ik vooraan kan starten."

Even werd de pitlane opgeschrikt door twee zware ongevallen. Heinz-Harald Frentzen verloor de controle over het stuur van zijn Audi A4 en knalde in de bandenmuur in de Paddock Hill Bend. Tegelijkertijd raakte Mike Hakkinen de pitmuur met zijn AMG-Mercedes C-klasse. Beide wagens raakten zwaar beschadigd, maar gelukkig kwamen de piloten er zonder kleerscheuren vanaf. Ondanks zijn ongeval had Frentzen al de derde tijd op de tabellen gezet. Hij deelt de tweede rij met Mattias Ekström. Mercedes-piloten Bruno Spengler en Bernd Schneider bezetten de derde startrij.

Christian Abt was de snelste van de 'Jahreswagen'-rijders. Onze noorderbuur Jeroen Bleekemolen, die pas vorige week werd opgetrommeld, kwalificeerde zich als zeventiende. Ondanks een afwezigheid van 2,5 jaar wist de Nederlander het onderste uit de kan te halen met zijn Futurecom Audi uit 2004. Zijn teamgenote Vanina Ickx droeg opnieuw de rode lantaarn.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zaterdag 01 juli 2006 om 18:45


Andere publicaties op Racingworld.be...