Bruno Spengler boekt eerste DTM-zege - Stoddart crasht zwaar

Bruno Spengler wint voor het eerst in de DTMBruno Spengler heeft zijn allereerste zege in de DTM beet. Spengler hield Bernd Schneider en de Fin Mika Hakkinen achter zich. Jamie Green nam een schitterende start vanuit pole en dook logischerwijze als eerste de bocht in. In het geharrewar van de eerste rondes volgde er al snel een eerste slachtoffer. De Fransman Jean Alesi (Mercedes) kreeg een tik van Christian Abt (Audi), wat tot opgave leidde van Alesi.

Green leidde nog steeds het veld na de eerste pitstops. Na de tweede pitstop liep het echter verkeerd. Green werd twee ronden lang opgehouden door Abt, die op dat moment als laatste rondtoerde. Na wat duw- en trekwerk geraakte Jamie uiteindelijk voorbij de Playboy-Audi. Lang duurde zijn vreugde echter niet. Bij het aanremmen van een bocht verkeek Green zich en schoof zo de bandenmuur in. Opgave dus. Zo nam Spengler de leiding over voor Schneider en Hakkinnen. Bruno diende wel nog binnen te komen voor zijn tweede pitstop. Met zo'n 30 seconden voorsprong op zijn Mercedes stalgenoten, dook Spengler in de 51ste ronde de pits in. Vlak voor de neus van Schneider en Hakkinen kwam Spengler terug de baan op en iedereen maakte zich op voor een spannend duel voor de eerste plaats.

Dat kwam er uiteindelijk niet omdat Daniel la Rosa zich misremde in de eerste bocht en zo zijdelings loeihard in de flank knalde van de Schotse Susie Stoddart. De Safety Car werd uitgestuurd omdat Stoddart een tijd lang in haar wagen bleef zitten. Na een drietal minuten kon Susie haar Mercedes verlaten, dankzij de hulp van twee baanposten. Half versuft mankte ze naar de dokter. Met nog zeven ronden te gaan, verliet de Safety Car de piste. Bij de herstart verloor Matthias Ekström enkele plaatsen in de eerste bocht. Veel veranderde er niet meer aan de stand zodat Bruno Spengler zijn eerste zege in de DTM op zijn naam mocht schrijven.

Uitslag
1. Bruno Spengler - Daimler-Chrysler-Bank AMG Mercedes C-Klasse
2. Bernd Schneider - Vodafone AMG Mercedes C-Klasse + 0.851
3. Mika Hakkinen - AMG Mercedes C-Klasse + 7.708
4. Stefan Mücke - TV-Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse + 9.074
5. Tom Kristensen - Siemens Audi A4 + 11.068
6. Matthias Ekström - Red Bull Audi A4 + 11.453
7. Timo Scheider - Gebrauchtwagen Audi A4 + 11.970
8. Pierre Kaffer - Castrol Audi A4 + 14.006
9. Frank Stippler - S line Audi A4 + 15.854
10. Christian Abt - Playboy Audi A4 + 16.085
11. Heinz-Harald Frentzen - Veltins Audi A4 + 16.668
12. Jeroen Bleekemolen - Futurecom Audi A4 + 1 ronde
13. Vanina Ickx - Orgi. Zubehör Audi A4 + 2 ronden

Foto: DTM.de


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op zondag 23 juli 2006 om 18:58


Andere publicaties op Racingworld.be...