Tomczyck pakt de overwinning na spannend duel met Schneider

Tomczyk wint achtste meetingDe start van de achtste manche van de DTM in Spanje is niet geheel probleemloos verlopen. In de eerste ronde zagen we een crash waarbij een vijftal wagens betrokken waren. Meteen zagen we onze landgenote Vanina Ickx uit de wedstrijd verdwijnen. Ook haar teamgenoot Nicolas Kiesa moest vroegtijdig het strijdtoneel verlaten door het ongeval. De wedstrijdleiding neutraliseerde de race enkele ronden, zodat de baanposten de brokstukken konden opruimen.

Ondertussen behield Martin Tomczyck de leiding, voor Heinz Harald Frentzen, Tom Kristensen en Bernd Schneider. Schneider was duidelijk sneller dan Kristensen en Frentzen. Het duurde niet lang voordat de Mercedes piloot zijn rivalen passeerde, maar daarbij raakte zijn wagen wel licht beschadigd. Eenmaal voorbij de beide Audi's ging Schneider op jacht naar Tomczyck, die acht seconden voorsprong had. Ondanks een beschadigde Mercedes draaide Schneider constant snellere rondetijden dan zijn rivaal Tomczyck. Na de eerste reeks pitstops bedroeg het verschil tussen de Tomczyck en Schneider slechts anderhalve seconde.

Even later zien we Tom Kristensen van de baan spinnen, maar de Deen kan zijn weg vervolgen. Tomczyck krijgt opnieuw wat ademruimte wanneer Schneider het aan de stok krijgt met een opzittende Matthias Ekström, na de tweede reeks pitstops. Bijna verloor Tomczyck al zijn kansen op de overwinning nadat hij in het verkeer terechtkwam, maar het harde duel tussen Ekström en Schneider gaf de leider opnieuw de kans om zijn voorsprong uit de bouwen. Ekström wint het duel met Schneider, maar daarvoor moest hij wel de Duitser van de ideale rijlijn drukken. De Zweed krijgt voor dat manoeuvre wel een Drive Trough Penalty opgelegd, waardoor Schneider terug kan opklimmen naar de tweede plaats. Het verschil met de leider is ondertussen wel aangedikt tot vier seconden.

Met nog twaalf ronden te gaan leidt Tomczyck voor Schneider, Frentzen, Spengler, Ekstrom en Stippler. Het ziet er naar uit dat de race in zijn definitieve plooi gevallen is, maar vijf ronden voor het einde loopt de spanning hoog op. Schneider heeft het gat met Tomczyck verkleind tot een halve seconde, maar in de laatste bocht gaat de Duitser in de fout. Hij verliest opnieuw een seconde. De rollen zijn nu omgedraaid. Schneider wordt nog op de huid gezeten door Frentzen, maar de top drie blijft ongewijzigd. Tomczyck wint in Spanje voor Schneider en Frentzen. Ekström finishte vierde, voor Spengler en Stippler.

Foto: DTM.de


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zondag 24 september 2006 om 15:02


Andere publicaties op Racingworld.be...