Reacties na de race in Barcelona

Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline (1ste plaats): "Ik had een perfecte start en reed weg van de concurrentie. Ook na de Safety Car was mijn wagen perfect. Ik reed mijn eigen wedstrijd en besefte nauwelijks wat er achter mij gebeurde. Misschien was het maar goed ook, want naar het schijnt was het nogal zeer turbulent achteraan. Ongeveer halfweg ging ik verschillende Mercedes rijders voorbij zonder enige problemen of aanrijdingen. De remmen verloren hun efficiëntie naar het einde van de race, zodat ik het wat rustiger aan deed maar toch slaagde ik erin om tweemaal mijn remmen te blokkeren wat Bernd Schneider in staat stelde dichterbij te komen. Maar hij maakte ook een fout. Naderhand kon ik de ronden aftellen naar mijn eerste overwinning."

Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes C-klasse (2de plaats): "Ik startte goed, maar na een aanrijding met Tom Kristensen, was mijn auto beschadigd aan de achterzijde en worstelde ik met overstuur. Tijdens mijn tweede pitstop, reageerde mijn team goed en veranderde de bandendruk wat het probleem een beetje minimaliseerde. Ik had nooit verwacht dat ik de snelste tijd kon rijden met deze auto. Ik ben blij met deze tweede plaats wat een belangrijke stap is voor mij."

Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline (3de plaats): "Dit was een zeer interessante wedstrijd. Ik hoopte dat Tom Kristensen een goede start zou hebben en zich een weg zou banen naar voor. Nadien was de wedstrijd een beetje meer ingewikkeld dan ik dacht. Niettegenstaande reed ik op de limiet en eindigde zodoende op het podium. Het is een goed resultaat. De auto reed heel goed gedurende het ganse weekend. Een grote dank je wel gaat uit naar het ganse team."

Nicolas Kiesa, Futurecom TME (Opgave): "Door een fout van Christian Abt was mijn wedstrijd van zeer korte duur."

Vanina Ickx, Futurecom TME (Opgave): "Mijn start was goed, maar ik stond aan de slechte kant van het circuit. Jammer genoeg was mijn wedstrijd alweer zeer kort, maar deze keer was het niet mijn fout. Nicolas Kiesa's wagen en mijn wagen zijn beide zwaar beschadigd. Tot Le Mans zal het team dag en nacht moeten werken. Het is een zonde, dit was echt onnodig."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DTM op woensdag 27 september 2006 om 16:45


Andere publicaties op Racingworld.be...