Hungaroring: Zakspeed snelste in eerste vrije training - GLPK derde

In Hongarije wordt dit weekend de achtste manche van het FIA GT kampioenschap verreden. In het verleden was het FIA GT circus al vier maal te gast op de Hongaroring... maar dit is het eerste bezoek met de nieuwe generatie GT1-wagens, zoals de Aston Martins, Corvettes, Maserati's en Saleens. Er nemen 25 wagens deel aan de meeting, waarvan twee Aston Martin DBRS-9 wagens uit de stal van de BMS Scuderia Aston Martin.

In de eerste vrije training gisterenmiddag klokte de Zakspeed Racing Saleen S7-R de snelste rondetijd. Bert-Montermini-Janis waren met een rondetijd van 1:44,074 slechts één tiende van een seconde sneller dan het Phoenix Racing duo Piccini-Deletraz. GLPK Carsport zat gisteren meteen in het juiste ritme. Kumpen-Longin-Hezemans stuurden de Vlaams-Nederlandse Corvette C6-R naar de derde chrono in GT1.

Dat de Scuderia Ecosse Ferrari 430's snelste waren verbaast ondertussen niemand meer. Niarchos-Mullen waren met de #63 bijna acht tienden sneller dan hun ploeggenoten Kinch-Kirkaldy. AF Corse piloten Bobbi-Melo eindigden de eerste vrije training als derde in GT2.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 30 september 2006 om 12:05


Andere publicaties op Racingworld.be...