Michelin wordt de exclusieve bandenleverancier

Het is nog niet te laat, maar wel hoog tijd... om je brief aan de Kerstman te schrijven. De deelnemers aan de Belgian Touring Car Series 2007 hebben alle elementen in handen om nuttige (en competitieve) geschenken te vragen, want het technisch reglement is al klaar in het Frans. De Nederlandse versie wordt volgende week verwacht.

Het sportief reglement zal begin volgend jaar voorgesteld worden. Het zal enkele wijzigingen bevatten aangaande de normtijd en de bijhorende sancties: "In de trainingen zal het niet respecteren van de normtijd onmiddellijk bestraft worden met een aantal plaatsen op de startgrid. In de race zal een te snelle ronde bestraft worden met een drive through," verduidelijkt Christian Lahaye. "De referentietijd werd met een seconde verlaagd voor Zolder. Voortaan bedraagt de normtijd daar 1.35. Voor Francorchamps wachten we best tot de omloop definitief afgewerkt is alvorens een referentiechrono te bepalen."

De eerste drie van elke manche krijgen trouwens extra gewicht opgelegd voor de volgende meeting. Er is echter ook een systeem waarbij die handicap snel weer verloren kan worden in de maak, om te vermijden dat teams te lang met een te grote handicap moeten rijden.

Het format van de wedstrijden zal normaal amper wijzigen. Enkel voor de meetings in Zolder zijn er kleine veranderingen: "De laatste meeting van het seizoen dreigt heel druk te worden, met de komst van de FIA-GT. Maar het aantal wedstrijduren zal in 2007 identiek zijn aan het aantal van vorig jaar!"

Voorlopig nog geen revolutionaire veranderingen. Het grote nieuws betreft echter de banden, want Michelin kreeg, na een aanbestedingsprocedure, het contract toegewezen om als exclusieve bandenleverancier op te treden in de Belgian Touring Car Series 2007. De bedoeling hiervan is tweeledig: iedereen gelijke kansen geven en de kosten verlagen.

De deelnemers zullen 12 slicks van Bibendum mogen gebruiken per weekend (behalve natuurlijk voor de 12 Uren van Spa): "12 banden is een maximum... maar geen minimum. Teams mogen natuurlijk hun banden langer gebruiken, op voorwaarde dat ze in goede staat zijn en geen probleem opleveren voor de veiligheid. Enkel de mensen van Michelin kunnen daarover oordelen. Er zal een systeem van tweede markering ingevoerd worden voor teams die hun banden al eens gebruikt hebben."


Een mooie armada van Renault

De eerste meeting in Zolder wordt pas binnen drie maanden verreden, maar er zijn al heel wat projecten op til. Het is nog te vroeg om een troepenschouw te geven, maar de grote lijnen willen we toch al vermelden: "Het is geen verrassing dat de Renault Mégane populair wordt. Minstens vijf of zes van die wagens, afkomstig uit België, Frankrijk en Nederland, zullen aan de start komen. Bovendien met serieuze kalibers aan het stuur... De kleuren van BMW worden verdedigd door vier M3 Silhouetten. De wagen van Pierre Piron zal helemaal klaar zijn. Die M3 vergezelt de kampioenenwagen van Lupant-Slaus en de exemplaren van KS Motorsport. Er zijn natuurlijk ook conventionele M3's, zoals die van de Britten Hardmann-Leventis en onze Luxemburgse vrienden, die er alles aan doen om een vliegmachine klaar te stomen... Naast de Audi A4 en minstens één Jaguar, mogen we ons verwachten aan een Lexus ingezet door een bekend team, een Mazda met wankelmotor en Peugeots 406 en 407. De categorie S2, voorbehouden voor Silhouetten Touring Cup gecreëerd door Solution F, kan op heel wat interesse rekenen. Een viertal wagens lijkt zeker realistisch. Er worden ook nieuwe wagens verwacht in de klassen T1, T2 en T3, met een paar Renault Clio's. Voeg daar nog de Roadsters aan toe, en je beseft meteen dat de jaargang 2007 van de Belgian Touring Car Series weer heel wat in petto heeft."


Kalender 2007

31 maart – 1 april : First Race Festival – Zolder (samen met de Belcar)
4-5-6 mei : Trophée de Bourgogne – Dijon-Prenois
7-8-9 juni: 12 Uren van Spa – Spa-Francorchamps (samen met de Belcar)
5-6 juli : 25 Uren VW Fun Cup – Spa-Francorchamps
28-29-30 september : Francorchampagne – Spa-Francorchamps (met de Belcar)
19-20-21 oktober : Last Race Festival – Zolder (met de Belcar)

PRC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 18 december 2006 om 22:21


Andere publicaties op Racingworld.be...