Felix Porteiro en Alessandro Zanardi bij BMW Team Italy-Spain

De 23-jarige Spanjaard Felix Porteiro heeft een contract versierd bij BMW Team Italy-Spain. Porteiro zal samen met zijn teamgenoot Alessandro Zanardi deelnemen aan het FIA WTCC Kampioenschap. Twee maanden geleden liet de Spanjaard een goede indruk achter tijdens de Europesan Touring Car Cup manches in Estoril.

In de vrije training was Porteiro de snelste van het veld, en tijdens de kwalificatie moest hij nauwelijks 1 tiende van een seconde toegeven op de chrono van polesitter Zanardi. In de eerste manche kon Porteiro zijn derde plaats handhaven. De tweede manche verliep minder succesvol. Na een contact met een andere wagen zat er niets anders op dan de handdoek in de ring te gooien.

Porteiro was een succesvolle kartpiloot en finishte in 2005 vijfde in de World Series by Renault, waarna hij overstapte naar de GP2 Series: "De overstap van formule wagens naar touring cars is een grote boost voor mijn motivatie. Alles is nieuw voor me, en ik hoop dat ik vlug zal kunnen strijden voor topklasseringen", aldus Porteiro.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op woensdag 03 januari 2007 om 18:47


Andere publicaties op Racingworld.be...