De onderverdelingen in de klassen en de kalender 2007

Zoals eerder al bekend raakte tijdens de Belcar Party, zal het kampioenschap een nieuwe weg inslaan in 2007. SRO Belgium heeft de running van het kampioenschap overgenomen van Circuit Zolder. Divisie 1 moet dit jaar de hoofdbrok vormen in de Mediagroep van Dyck Belcar Original.

Divisie 1 – Belcar Group GT3: open voor alle wagens die GT3 gehomologeerd zijn, wagens die door de RACB gehomologeerd worden, en eventueel andere wagens die niet in de andere klassen terechtkunnen en via een technisch dossier plaats vinden in Divisie 1.

Divisie 2 – Belcar Promotion: deze klasse staat open voor alle wagens die vorig jaar deelgenomen hebben in Klasse 3. Ook wagens uit de nieuwe GT4 categorie zullen in Divisie 2 starten.

Divisie 3 – Belcar Specials: deze klasse is voorbehouden aan de Belcar Specials. Grand Touring wagens die in 2006 hebben deelgenomen aan de Belcar of BTCS mogen starten in Divisie 3. Zij blijven wel onderhevig aan een pivottijd, die nog bepaald moet worden door de RACB en SRO Belgium.

Divisie 4 – Belcar Guest: deze klasse is voorzien voor GT wagens die niet geheel voldoen aan de technische specificaties of andere divisies, maar die voor een meeting geaccepteerd worden ter evaluatie.

SRO Belgium verwacht een 40-tal wagens aan de start van het seizoen, waaronder een 25-tal nieuwe GT3 wagens. Volgens de geruchten in de wandelgangen van de paddock staan er al ongeveer 10 nieuwe GT3's vast voor het seizoen 2007. Het blijft nog even afwachten vanwaar de andere 15 nieuwe GT3's zullen komen, en welke teams de bolides zullen inzetten. Verder raakte ook bekend dat dit jaar slechts één bandenfabrikant rubbers mag aanleveren.

De voorlopige kalender:
1 april – Circuit Zolder – Belcar First Race
22 april – Donington Park – Brits F3 – GT (Groot-Brittannië)
9 juni – Spa-Francorchamps – 12 Heures de Spa
28 juni – Circuit Zolder – Belcar Midsummer Race
25-26 augustus – Circuit Zolder – 24 Hours of Zolder
30 september – Spa-Francorchamps – Francorchampagne
21 oktober – Circuit Zolder – Belcar Last Race


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Belgian GT op zondag 21 januari 2007 om 20:44


Andere publicaties op Racingworld.be...