Tweede editie van Euro Racing Show opent op vrijdag 9 maart zijn deuren

De tweede editie van de Euro Racing Show van Brussel opent op vrijdag 9 maart vanaf 17h zijn deuren in paleis 12 van de Heizel. Het is de ideale gelegenheid voor alle auto- en motorsportliefhebbers om kennis te maken met de smaakmakers van het seizoen 2007. Audi presenteert de A4 Silhouet waarmee Hemroulle en Verbergt hun kans zullen wagen in de BTCS. Het merk met de vier ringen stelt eveneens de prestigieuze R10 voor die de 24 Uren van Le Mans 2006 won! VW zet Stéphane Henrard en Brigitte Bécue met hun indrukwekkende Buggy VW Tarek in de kijker. Deze sympathieke bemanning werd knap en onverhoopt 10de in de recentste editie van de Dakar.

Wat de Formule 1 betreft, zal er heel wat te zien zijn op de stand van Toyota. Na Helsinki en Bologna, presenteert de Japanse constructeur in Brussel zijn nieuwe attractie: de F1 Promotional Truck! Het is een prachtige vrachtwagen die het publiek kennis laat maken met de stress van een pitstop. Je kan er tevens virtueel een rondje over het mooiste circuit ter wereld meemaken... Voor de liefhebbers van GT's wordt een heuse première voorgesteld op de Euro Racing Show van Brussel: de fabuleuze Porsche Carrera GT in racetrim zal te zien zijn op de stand van GPR, het team van Pino Sperlinga, naast een Porsche GT3 en een magnifieke Porsche Cayman GT4. Nog een primeur is de BMW Z4 M coupé GT4, samen met de indrukwekkende Mosler, van Guino Kenis.

De rallywereld moet zeker niet onderdoen. Skoda stelt de nieuwe Fabia WRC voor waarmee François Duval dit seizoen in het Wereldkampioenschap voor enkele stunts wil zorgen. Chevrolet presenteert de Lacetti uit het Wereldkampioenschap voor Toerwagens (WTCC).

Bij de tweewielers stelt Suzuki twee protagonisten uit het Wereldkampioenschap, samen met hun respectievelijke moto's, voor. Xavier Siméon (Superstock 1000) en Eddy Seel (Supermotard) verdedigen immers de kleuren van ons land in alle uithoeken van de wereld. De stand van Dégécom legt het accent op zijn verschillende evenementen: de Bikers Classic's en de Bikers Cup. De fans zullen het zeker weten te waarderen.

Verder is er ook ludieke en spectaculaire animatie met een manche van het Kampioenschap van België voor Radiogestuurde wagens. Een attractie voor groot en klein! Twee artiesten, Benoît Deliège en Clovis, zullen eveneens van de partij zijn. Eerstgenoemde stelt een aantal nieuwe schilderijen voor, waarin hij de loopbaan van Jean-Pierre Van de Wauwer belicht. Die zal aanwezig zijn om de reproducties van deze schilderijen te signeren. Clovis heeft een expositie gewijd aan Thierry Boutsen. De stand wordt overigens opgefleurd met de Porsche 911 waarmee de voormalige F1-piloot de Legend Boucles de Spa reed.

Euro Racing Show press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 02 maart 2007 om 09:03


Andere publicaties op Racingworld.be...