Kumpen/Longin resoluut voor de titel met Sporza-Z06

PK Carsport - Corvette Z06Anthony Kumpen en Bert Longin kruipen dit jaar opnieuw achter het stuur van een gifgroene Corvette. Vorig seizoen won het duo nog vijf van de zeven ontmoetingen in het Belcar-kampioenschap en wist daardoor de algemene titel in de wacht te slepen.

Ook komend seizoen gaat het Limburgs/Vlaams-Brabantse duo opnieuw voor de titel in het vernieuwde Belcar-kampioenschap. Net als vorig jaar zal de bolide van de PK Carsport-piloten in de kleuren van Sporza getooid zijn. De Corvette C5-R moet echter wel plaatsruimen voor een Z06. Deze laatste bolide zagen we vorig jaar reeds aan het werk in het FIA GT3-kampioenschap.

"Vorig jaar hebben we een nieuwe wagen gekocht voor het Belcar kampioenschap. Eén jaar later moeten we hetzelfde doen omwille van de reglementswijziging. We rijden dit jaar met een Corvette GT3. De wagen is er, maar we hebben nog niet kunnen testen. Natuurlijk willen we de titel pakken. Dat zijn we onszelf, onze partners en het team verplicht. De knowhow is er en de voorbije jaren is ons team op alle gebied gegroeid, volwassener geworden. Die ervaring moet de basis zijn om er ook dit seizoen iets van te maken", licht Anthony Kumpen toe.

"Er zijn belangrijke wijzigingen en velen zullen moeten bijsturen, maar ik verwacht een spannend kampioenschap. We zijn superambitieus en dat hoort ook zo. Als we onze ambities niet kunnen nakomen, dan moeten we dringend in de spiegel kijken. Volgende week donderdag rijden we voor het eerst met de GT3 op Zolder. Een nieuwe wagen is altijd een vraagteken, maar zorgen over de competitiviteit hoeven we ons niet te maken. We hebben met de Corvette C5-R en de C6.R nooit écht last gehad van kinderziektes. Ik verwacht ook nu geen problemen. "

Zowel Kumpen als Longin koesteren hoge ambities voor het komende seizoen; of ze die ambities allemaal kunnen waarmaken, moet nog blijken. "Makkelijk zal het niet worden. Er zijn zeker 15 wagens die aanspraak kunnen maken op de zege. Dat is goed nieuws voor de Belgische autosport", aldus Anthony Kumpen.

Net als vorig jaar, is Freddy Van Dyck opnieuw een van de stuwende krachten achter het Belcar-project van het Limburgse team. "Fred Van Dyck is een belangrijke persoon in de Belgische autosport. Niet alleen wat betreft ons project, maar hij heeft de Belcar geprofessionaliseerd en op een hoger niveau getild", zegt Anthony Kumpen. "We zijn Fred enorm dankbaar", valt Longin hem bij. "Net als alle andere partners trouwens. Niemand heeft afgehaakt, er zijn zelfs partners bijgekomen en dat is alleen maar positief met het oog op de toekomst."

Op maandag 12 maart stelt PK Carsport zowel de Corvette Z06 GT3 als de Corvette C5-R voor. Met deze laatste bolide zullen Kumpen en Longin gezamelijk het volledige FIA GT-kampioenschap afwerken.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Belgian GT
op maandag 05 maart 2007 om 19:07


Andere publicaties op Racingworld.be...