GT3: Matech Racing en Christian Schumacher stellen voor: de Ford GT

Matech Racing en Christian Schumacher stellen voor: de Ford GTHet was al langer bekend, maar nu is het officieel: de Ford GT wordt de waardige opvolger van de mythische GT40. De Ford zal in GT3 configuratie aan de start komen van het Europese GT3 kampioenschap. Martin Bartek, eigenaar van het Matech Concepts Company in Zwitserland, heeft het Matech Racing team boven de doopvond gehouden. Met de hulp van Christian Schumacher, ons allen bekend van PSI Experience, zal Matech Racing drie wagens inzetten. Andreas Hainke, vorig jaar actief bij Race Alliance, versterkt de technische groep.

"De wagen is op zich al buitengewoon", vertelt een enthousiaste Christian Schumacher. "Maar toch zal er veel werk inkruipen om hiervan een racewagen te maken, vooral omdat we uitgaan van een straatwagen. Het zal een juweeltje worden, simpel, maar toch gesofisticeerd. Ik ben ervan overtuigd dat de Ford GT competitief zal zijn."

Vier wagens zijn reeds verkocht, ondanks het feit dat de wagen nog niet gehomologeerd is, en de wagen nog in volle ontwikkeling is. De Ford blijft een 100% privé-onderneming, maar Matech Racing hoopt dat ze steun gaan krijgen van Ford Motorsport Europe bij de homologatie van de GT. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de vier chassis' en zal binnenkort een prototype de baan opstuiven.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op dinsdag 06 maart 2007 om 09:33


Andere publicaties op Racingworld.be...