Organisatoren voorzien testsessies op 15, 16 en 22 maart

Organisatoren voorzien testsessies op 15, 16 en 22 maartDe deelnemers aan de Belgian Touring Car Series 2007 krijgen de kans om hun bolides op punt te zetten tijdens drie officiële testsessies. We mogen er zeker van zijn dat heel wat teams op 15 en 16 maart de verplaatsing maken naar Dijon-Prenois, alvorens een derde keer te testen op 22 maart in de voormiddag in Zolder. Die dag wordt de namiddag in Zolder voorbehouden voor de teams uit de Belcar. Tijdens de middagpauze wordt een ontmoeting met de pers georganiseerd bij een gezellige lunch. De organisatoren zullen van de gelegenheid gebruik maken om de definitieve lijnen van hun beide kampioenschappen uiteen te zetten. Vervolgens is het aftellen naar de start van het seizoen op 31 maart en 1 april op dezelfde omloop in Limburg.

Een Mercedes Silhouet voor Lottin en... een top rallypiloot

Organisatoren voorzien testsessies op 15, 16 en 22 maartEn nog een bijkomende Silhouet! Het initiatief werd genomen door Kenneth Lottin, die er alles aan heeft gedaan om met een unieke wagen aan de start te komen, meer bepaald een Mercedes Silhouet geprepareerd door de Fransman Lacoste: "Ik vrees dat de tijd te kort zal zijn om in Zolder aan de start te staan", vertelt hij. "Maar, vanaf Dijon zullen we erbij zijn." We, dat zijn Kenneth Lottin en... een bekende Belgische piloot met ervaring op het hoogste niveau in de rallysport. Een bijkomende publiekstrekker voor de Belgian Touring Car Series 2007 !

Diesel op het circuit

Niet alleen in Le Mans staan wagens met dieselmotoren in de kijker. In de BTCS 2007 zal immers ook een BMW 1 Reeks diesel aan de start komen. Deze opgefokte 120d, rechtstreeks afkomstig uit de ateliers van het fabrieksteam uit München (chassis nr. 005 om precies te zijn), wordt ingezet door het team van Patrick Beliën. Hij zal de wagen delen met Dimitri Cuyvers. We herinneren ons trouwens nog dat VW lange tijd de kaart van de turbodiesel trok met een Bora TDI bestuurd door onder andere Fanny Duchateau.

De teams van Renault bijna volzet

Delahaye Racing heeft de bemanningen van de twee Renault Méganes Trophy bevestigd: Vincent Vosse en Frédéric Bouvy besturen samen de 72, terwijl Kurt Mollekens het gezelschap krijgt van Didier Defourny op de 71. Team Trading Performance kondigt ook mooi volk aan, want David Hallyday zal het kampioenschap rijden samen met Claude-Yves Gosselin, terwijl de jonge Belg Julien Schroyen titularis wordt in de tweede Mégane van het team. De naam van zijn teamgenoot wordt binnenkort aangekondigd. Thierry Boutsen zal van de partij zijn met een Mégane toevertrouwd aan Geoffroy Horion en David Dermont.

In het kort

Slaus. Patrick, de regerende kampioen samen met zijn makker Marc Lupant, had plannen om het toneel te verlaten op een hoogtepunt, maar hij heeft zich bedacht. Slaus start met de BMW M3 Silhouet, deze keer met nr. 1 op de deur.

Alfa Romeo 147. Bart Vandenbroeck en Chris Voet zullen opnieuw van de partij zijn met een 147, aangedreven door een sterkere motor (+40 pk). Ook de remmen en de ophanging werden verbeterd. Serieuze kanshebbers voor de eindzege in Divisie 2.

Chad Racing. Het team dat de twee Peugeots 407 Silhouet van Objectif 2.30 overnam, Chad Racing, zal de eerste wagen toevertrouwen aan Nigel Greensall en Ian Dockerill. Er wordt nog druk onderhandeld om de « drivers line-up » voor de tweede 407 te bepalen.

Buffet. Vader en zoon Buffet, drie jaar geleden trouwe deelnemers in de kleine klasse met een Mini, maken hun comeback in de BTCS. Deze keer wel met andere ambities, want ze brengen een BMW 130i aan de start.

Peugeot. Laurent Culot, regerend kampioen in de klasse T3, gaat van start voor een campagne aan het stuur van zijn Peugeot 206. Tijdens de winter werden verschillende verbeteringen aan het onderstel aangebracht. Halfweg het seizoen wordt een evolutiemotor verwacht. Ondertussen zoekt Laurent nog... een teamgenoot!

PRC press - Foto's: Jacques Letihon


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 06 maart 2007 om 16:07


Andere publicaties op Racingworld.be...