PK Carsport tevreden met testsessie op de Nurburgring

PK Carsport - Corvette C5-RGisteren werd in discotheek Versuz te Hasselt de officiële start gegeven van het seizoen van PK Carsport met als rijders Anthony Kumpen en Bert Longin. De voorbije twee seizoenen mistte het Limburgse team telkens hun start in het FIA GT kampioenschap. Dit jaar willen Kumpen en Longin er staan vanaf de eerste wedstrijd. "Twee jaar geleden duurde het een tijdje vooraleer we gewoon raakten aan de Corvette C5-R en vorig jaar maakten we hetzelfde mee met de C6-R", zegt Bert Longin. "Vooraleer we de wagen kenden waren er al enkele wedstrijden gereden. Dit jaar rijden we het kampioenschap met de C5-R, een wagen die geen geheimen meer heeft voor ons rijders, het team en de ingenieurs. Dat is een enorm voordeel. En over de competitiviteit maken we ons geen zorgen. We zullen er volgende week staan in China."

"Het was een enorm positieve test", aldus Anthony Kumpen. "We hebben de hele namiddag getest en we zijn bijzonder tevreden. Het voordeel vergeleken met vorig jaar is dat je met twee rijders meer kan rijden dan als je met drie bent. De communicatie met de ingenieur verloopt ook vlotter. De test van deze namiddag was één van de meest constructieve van de voorbije jaren."

Bert Longin is het helemaal eens met zijn teamgenoot: "We kunnen met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen beginnen. De wagen was perfect. Het team heeft goed werk geleverd en hangt goed aan elkaar. Dat is enorm belangrijk en een grote troef. Vandaag testte ook Phoenix Racing en beide wagens zitten enorm kort bij elkaar. Volgende weekend weten we meer, dan wordt in China de eerste wedstrijd gereden. Dinsdag stappen we op het vliegtuig."

MK/PK Carsport press - Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 13 maart 2007 om 21:09


Andere publicaties op Racingworld.be...