PK Carsport start met ambitie in China!

Bert Longin & Anthony Kumpen bij de PK Carsport Corvette C5-RDit weekend start in China, meerbepaald op het Zhuhai Circuit, het wereldkampioenschap voor GT wagens, beter gekend als het FIA GT kampioenschap. Ook dit jaar nemen Anthony Kumpen en Bert Longin deel aan dit prestigieuze kampioenschap. Het is de vierde keer dat het Zhuhai circuit is opgenomen in het FIA GT kampioenschap.

Het circuit is 4300 meter lang en ligt op 10 km van Zhuhai. De omloop heeft geen geheimen meer voor Anthony Kumpen en Bert Longin. In 2005 wonnen ze, samen met Mike Hezemans, deze wedstrijd met de Corvette C5-R. "Het is een technisch, hobbelig circuit dat enorm zwaar is voor de banden" zegt Anthony Kumpen. "Het is niet te snel, écht op maat voor onze Corvette. Twee jaar geleden wonnen we hier en intussen kennen we de Corvette veel beter en is de wagen ook meer geëvolueerd. Maar dat is geen garantie voor succes want de concurrentie is dit jaar is bijzonder groot, groter dan ooit te voren. Er zijn meer en betere wagens vergeleken met de voorbije seizoenen. Hoe goed dat de concurrentie voorbereid is kunnen we niet inschatten. Veel teams hebben, net als wij, privé testen gedaan. We hebben geen zicht op de resultaten. Iedereen speelt een beetje verstoppertje op dit ogenblik. Wij kunnen alleen over onszelf praten. We zijn goed voorbereid en willen er staan vanaf de eerste wedstrijd."

Bert Longin is het daar volmondig mee eens. "We mogen niet meer hervallen in de fouten die we de voorbije jaren maakten. We moeten meteen mee zijn en punten pakken. Het voordeel van het PK Carsport is dat het een zeer homogeen team is. De mecaniciens en de rijders kennen de wagen door en door. Dat is een goede basis om te vertrekken. De Corvette C5-R is nog beter dan vorig jaar en is klaar voor het nieuwe seizoen. Een podium in China behoort tot de mogelijkheden, dat is onze ambitie en daar gaan we voor."

PK Carsport press - Foto: PK Carsport press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 21 maart 2007 om 21:52


Andere publicaties op Racingworld.be...