Yves Lambert en Christian Lefort maken de overstap naar Ferrari

Gordon Team - Ferrari 430 GT2Nadat het Gordon team vorig jaar reeds aan de slag was in de Le Mans Series en de legendarische 24 Heures du Mans, maakte het team enkele dagen geleden opnieuw de verplaatsing richting Franse bodem, meer bepaald richting het High Tech Test Track te Paul Ricard. De Porsche 997 GT3 RSR waarmee het team de laatste jaren furore maakte, wordt ingeleverd voor de nieuwste telg uit de GT2-familie van Ferrari.

"De Porsche 996 GT3-RSR was aan het einde van zijn ontwikkeling. We hadden kunnen kiezen voor een nieuwe 997 GT3-RSR," vertelt Christian Lefort. "Maar, in een kampioenschap van 5 of 6 wedstrijden, heb je niet de tijd om enkele wedstrijden te investeren in de ontwikkeling. Daarom hebben we uitgezocht of er alternatieven waren en zo bereikten we een akkoord met de formatie GPC. De garanties van Gianpaolo Coppi, maar ook Michelotto en Pirelli, hebben ons overtuigd. We rijden niet enkel de Le Mans Series, al dan niet aangevuld met Interlagos naargelang de resultaten, maar we behoren ook tot de eerste reserves voor de 24 Uren van Le Mans..."

Gordon Team - Ferrari 430 GT2Een andere grote nieuwigheid voor 2007: Yves Lambert en Christian Lefort krijgen versterking van Fred Bouvy, een gevestigde waarde in de Belgische autosport en ook geen onbekende bij GPC. "We hebben overwogen om met zijn tweeën verder te doen, maar er waren enkele redenen, vooral het fysieke aspect, om dat niet te doen," vervolgt Yves Lambert. "De keuze voor de derde piloot, liefst een Belg, was heel open. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Fred Bouvy. Iedereen weet dat hij snel is met om het even welke bolide en zijn legendarisch enthousiasme past perfect binnen ons team. Fred zal overal met ons meegaan, behalve naar Valencia. Hij zal ons team ook vervoegen in Interlagos, als we die verre verplaatsing zouden maken..."

Na een eerste oefengalop door Lambert en Lefort op het circuit van Valencia, waar GPC van de partij was met een andere Ferrari 430 GT2 voor de professionals Fabrizio de Simone en Johnny Mowlem, werd het testprogramma zondag en maandag verder gezet op de High Tech Test Track Paul Ricard in het kader van de officiële testdag van de Le Mans Series. "Fred klokte de snelste tijd met onze wagen en ik zat er amper een paar tienden achter," vertelt Yves Lambert. "Bovendien kon Christian veel ronden rijden om de Ferrari onder de knie te krijgen. De eerste conclusie is alvast positief. Bij GPC nemen ze ons heel ernstig, want we beschikken over dezelfde banden als de Simone, de officiële piloot van Pirelli. Wagen, team, sfeer, dialoog, alles was perfect en Fred integreerde zich vlot. Ik denk dat we kunnen strijden voor een plaats in de top 6 in GT2 vanaf de openingsrace van het kampioenschap op 15 april in Monza. Zoals je weet is dat de felst betwiste categorie in de Le Mans Series. We zijn dus heel optimistisch. Trouwens, een Ferrari in de kleuren van Gordon in Monza, dat is een droom..."

MW/Gordon Team Press - Foto's: Jacques Letihon


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in LMS
op woensdag 28 maart 2007 om 20:14


Andere publicaties op Racingworld.be...