Duez derde man op de Jaguar X-Type Silhouette voor 12 uur van Spa

Dit weekend begint het seizoen 2007 van de Belgian Touring Car Series op het circuit van Zolder, maar het team Thiry Racing International denkt al vooruit. Het team heeft het team vastgelegd voor de 12 uur van Spa (zaterdag 9 juni), de topwedstrijd voor toerwagens in België. Naast de vaste piloten Vincent Radermecker en Jérôme Thiry, zal Marc Duez het team versterken. Kortom, een supersnel trio met de allures van een "Dream Team"...

De voorbije jaren hebben de 12 uur van Spa flink aan uitstraling gewonnen in de Belgische autosport. De 3de BTCS-meeting van 2007 is veel meer dan een simpele race. Iedereen wil er goed scoren. Daarom wilden Albert Thiry, de verantwoordelijke van Jaguar T.R.I., en zijn partners uitpakken met een... sterk team! "Met Vincent en Jérôme hebben we al een bijzonder complementair duo voor de traditionele wedstrijden van het kampioenschap," vertelt Albert. "De komst van een uitzonderlijk kampioen zoals Marc Duez, bovendien een bijzonder sympathieke en charismatische kerel, is natuurlijk een serieuze versterking voor ons team. Daarmee zijn we zeker kandidaat voor de overwinning in de 12 uur. Marc is het type piloot dat elk team wel wil inzetten, want hij kan het team enorm veel bijbrengen. Ik ben heel tevreden dat ik nu al kan aankondigen dat hij voor ons zal rijden..."

Ook Marc is enthousiast over het feit dat hij de Jaguar X-Type Silhouet nog eens zal mogen bestuur in de race in de Ardennen. "Geen twijfel mogelijk!," lacht de "Grote". "Kijk maar naar het palmares van Jaguar in dit soort uithoudingswedstrijden. Winst in de 2003 Miles bij zijn debuut, vorig jaar een onbetwiste zege. De Jaguar is een bolide die ideaal is om een race over lange afstand te winnen. Bovendien is het altijd plezant om met Vincent Radermecker en Jérôme Thiry te kunnen racen. Het ziet er dus geweldig uit voor de 12 uur van Spa in juni..."

Door Marc Duez aan te trekken zal Thiry Racing International ongetwijfeld razend populair zijn bij het traditioneel enorm talrijke publiek tijdens de 12 uur van Spa. "Meer dan ooit zal het een toeloop zijn in onze stand," vertelt Albert Thiry. "Iedereen zal welkom zijn. Je hebt zeker geen VIP-kaart nodig om onze piloten te komen aanmoedigen. We zullen er wel voor zorgen dat de piloten in alle rust kunnen werken, maar we zullen zeker sessies plannen waarbij de piloten de fans kunnen ontmoeten, want het zijn die toeschouwers die de autosport in ons land groot maken. Ik kijk er al naar uit, want Marc ligt altijd en bij iedereen goed in de markt."

Nog een laatste nieuwsje: Jaguar zal mogelijk zijn kansen op de zege in de 12 uur verdubbelen... "We werken inderdaad aan een project om de tweede X-Type Silhouet in een goede context aan de start te brengen," vervolgt Albert. "Maar, het is nog veel te vroeg om de namen van de piloten aan te kondigen. We zijn nog in onderhandeling. Het is duidelijk dat deze 12 uur voor ons een grandioos feest moeten worden."

MI/TRI press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 30 maart 2007 om 10:08


Andere publicaties op Racingworld.be...