Biobrandstof beschikbaar vanaf 2008 in het FIA WTCC - Verplicht in 2009!

Als eerste raceklasse ooit stapt de FIA World Touring Car Championship (FIA WTCC) vanaf 2009 over op het gebruik van biobrandstof. Dit unieke besluit is unaniem aangenomen tijdens de FIA World Motor Sport Council. De introductie van bio-ethanol begint volgend jaar. De brandstof is dan naast ongelode benzine en diesel beschikbaar. In 2009 rijden de toerwagens uitsluitend op biobrandstof.

Jacques Behar, Chairman & CEO van FIA WTCC promotor KSO, zegt: "De FIA WTCC is een uitstekend platform om biobrandstoffen onder de aandacht te brengen; vooral door de grote overeenkomsten tussen de toerwagens en de gewone auto's op de weg. In de toekomst zal er in de racesport steeds meer overgestapt worden op biologische brandstoffen. De WTCC loopt hier graag in voorop."

Alle aandeelhouders van de FIA WTCC, inclusief de fabrikanten en sponsoren, nemen deel aan het ontwikkelingsprogramma om de verschillende beschikbare brandstoffen te analyseren. Het doel is een brandstof te vinden met meer bio- en minder fossiele componenten. De bevindingen worden uiteindelijk voorgelegd aan FIA Technical Department voor goedkeuring. Biologische brandstoffen bestaan voornamelijk uit organisch materiaal en zijn milieuvriendelijker, waardoor de uitstoot van koolstofdioxide vermindert.

Eurosport/WTCC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 12 april 2007 om 16:54


Andere publicaties op Racingworld.be...