Silverstone: Kick-off van het FIA GT4 kampioenschap

De kick-off van het Europese GT4 kampioenschap vindt plaats op 5 en 6 mei in Silverstone, in het voorprogramma van de tweede manche van het FIA GT kampioenschap. Onlangs tekenden vier constructeurs present in Dijon-Prenois voor vergelijkende testen. Aanwezig waren de Aston Martin Vantage N24, de Ford Mustang FR500GT, de Maserati Trofeo en de BMW Z4 Coupé. Kurt Mollekens voelde alle wagens aan de tand.

Silverstone: Kick-off van het FIA GT4 kampioenschap"Ongelooflijk! Alle wagens zijn ongeveer even snel", vertelt Pascal Witmeur van SRO Belgium, verantwoordelijke voor het Europese GT4 kampioenschap. "Na twee testdagen in goede omstandigheden waren er nauwelijks verschillen tussen de vier bolides. Ze werden gescheiden door een halve seconde. Kurt Mollekens, onze testrijder, heeft een aantal runs afgewerkt met nieuwe Pirelli-banden en de prestaties van de wagens bleef elke keer gelijk. Daarom gaan we de technische specificaties van de wagens nu bevriezen. Ze hebben alle vier een ratio van 3,5 kg/pk. Dit is het bewijs dat het GT4 concept werkt. We zijn klaar om te racen! Er hangt een goede sfeer en veel teamleden hebben laten weten dat ze opgetogen zijn met dit nieuwe format", gaat Witmeur verder. "Vooral wat betreft de kosten! Veel teams hebben gebruikt gemaakt van de testtweedaagse om contact te zoeken met geïnteresseerde piloten."

In Silverstone staan twee extra constructeurs aan de start. Ook hun wagens moeten nog een vergelijkende test ondergaan: "Het wordt last-minute... maar de Porsche Cayman en de Nissan 350Z evo zullen er staan. Verder werkt Lotus nog aan een upgrade van de Sport Exige. Hopelijk raakt de bolide klaar voor de tweede manche van het kampioenschap in Oschersleben", aldus een tevreden Pascal Witmeur.

Foto: Jacques Letihon


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op maandag 23 april 2007 om 22:37


Andere publicaties op Racingworld.be...