Opnieuw eerste startrij voor de beide Peugeots!

Peugeot Sport palmt voor de tweede maal op rij de volledige eerste startrij in. Ferrari-testrijder Marc Gené was ruim een halve seconde sneller dan zijn teamgenoten van de andere Peugeot 908 HDI-FAP. Stefan Johansson en Hyanari Shimoda stuurden de Arena International Zytek naar de derde plek, voor de LMP2-proto van Vergers-Barazi-Ojjeh. Daarmee waren de Barazi-Epilon boys zelfs sneller dan de LMP1-Pescarolo van Dumas-Bouillon.

Onze landgenoten Didier Theys en Eric van de Poele klokten de 21ste tijd algemeen, goed voor de 10e tijd in LMP2. Toch wel een tegenvallend resultaat voor de winnaars van de seizoensopener in Monza.

In LMGT1 toonden de Saleens zich oppermachtig. Soheil Ayari was met de ORECA-bolide liefst zeven tienden van een seconde sneller dan de merkgenoten van het Italiaanse Racingbox. Het Corvette-trio Alphand-Goueslard-Policard moest een seconde toegeven op de chrono van Ayari.

IMSA Performance MATMUT gaat in LMGT2 met de pole aan de haal. In de kwalificaties blijven de Porsches voorlopig sterker. Het IMSA-exemplaar was een tiende van een seconde sneller dan de Farnbacher-auto. De derde chrono werd gerealiseerd door de Team Felbermayr-Proton Porsche 996 GT3 RSR. De eerste Ferrari vinden we terug op de vierde stelling (Virgo Motorsports). Afwachten of het tij morgen opnieuw keert in het voordeel van het steigerende paard.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in LMS op zaterdag 05 mei 2007 om 14:30


Andere publicaties op Racingworld.be...