Pier Guidi pakt de pole - Kumpen op de derde startrij

Alessandro Pier Guidi heeft zijn eerste FIA GT-pole beet. De Italiaan was met zijn Scuderia Playteam Sarafree Maserati sneller dan zijn ervaren teamgenoot Andrea Bertolini. Dat de Maserati zich goed in zijn sas voelt in Boekarest maakte Christian Montanari duidelijk. Hij stuurde het Vitaphone-exemplaar met startnummer twee naar de derde chrono. Lucas Lichney-Hoyer haalde het volle potentieel van zijn Jet Alliance Aston boven en stuurde de AM naar de vierde plek, voor onze landgenoot Anthony Kumpen met de PK Carsport Corvette C5-R. Kumpen krijgt op de derde startrij het gezelschap het gezelschap van Ryan Sharp. De zevende startrij is voor de #1 Vitaphone Maserati en de Lamborghini Murciélago #8.

De battle of the Lamborghini werd gewonnen door Jos Menten. De Nederlander was nipt sneller dan zijn teamgenoot Christophe Bouchut, die wel onderweg was met 40 kilogram strafgewicht. De Lambo's starten respectievelijk van op de achtste en de negende plek.

Emannuel Collard stuurde de Porsche 997 GT3 RSR naar de GT2-pole. Marc Lieb was met de oudere Felbermayr-Porsche goed voor de tweede tijd in GT2. Sean Edwards maakte de Porsche top drie compleet, door zijn Tech 9 op de derde plek te parkeren. Jarek Janis is met de Scuderia Ecosse Ferrari #63 de beste Ferrarista.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 19 mei 2007 om 18:31


Andere publicaties op Racingworld.be...