Een dolle wedstrijd met Paul Tracy als winnaar en Jan Heylen als pechvogel

Naar goede gewoonte was het op Burke Lakefront Airport te Cleveland, Ohio, een bewogen wedstrijd voor het peloton van de Champ Car World Series. Polesitter Sébastien Bourdais (Newman Haas Lanigan) nam een perfecte start en was in strijd voor de zege met de Australiër Will Power (Team Australia), alvorens hij door de mechanische pechduivel gekweld werd en zodoende moest opgeven! Zou Power van deze situatie optimaal gebruik kunnen maken om de overwinning weg te kapen? Neen, want ook hem zat het niet mee... Een strategie die werd overhoop gegooid door de diverse neutralisaties en een lekke band deden Power terugvallen naar de 10de plaats.

En zo kregen we plots de Canadese veteraan Paul Tracy (Forsythe Championship) aan de leiding van de race. Dat mag op zijn minst als opmerkelijk worden beschouwd, want Tracy had eerder tijdens de wedstrijd twee aanrijdingen veroorzaakt, waarbij hij de kansen van Graham Rahal (Newman Haas Lanigan) en Bruno Junqueira (Dale Coyne Racing) hypothekeerde! Maar Tracy ging op ervaring door, met een gewaagde strategie, waarbij hij één stop minder maakte dan de meeste van zijn concurrenten. Hij counterde eerst de aanvallen van Rahal en daarna van de Vliegende Hollander Robert Doornbos (Minardi USA), die Tracy tot het uiterste dwong. Uiteindelijk hield de Canadees enkele deciliter brandstof over om er zijn 31 zege in Champ Car mee veilig te stellen!

Na Tracy werd Doornbos tweede en ook nu weer was de Nederlander de beste Rookie. Neel Jani (PKV Racing), Justin Wilson (RSports) en Simon Pagenaud (Team Australia) vervolledigden de top vijf. Graham Rahal diende zich tevreden te stellen met de 8ste plaats, nadat hij op drie ronden voor het einde de pitlane diende op te zoeken voor een late 'splash & dash'.

Jan Heylen (Conquest Racing) kende weinig geluk tijdens het afgelopen weekend. Hij vertrok na een problematische kwalificatiesessie van op de zeventiende plaats. Toch vocht hij zich een weg terug en na enkele ronden lag Heylen reeds 11de. Tot Tristan Gommendy (PKV Racing) zwaar in de fout ging en daarbij ook de éénzitter van Jan Heylen tot opgave dwong...

BCCGP press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 25 juni 2007 om 17:19


Andere publicaties op Racingworld.be...