Zandvoort: exit voor Vanina Ickx? - Tomczyk wint na teamorders

Volgens het Duitse blad Motorsport Aktuell, doorgaans goed geïnformeerd, zou er geen plaats meer zijn voor Vanina Ickx in de DTM. Onze landgenote reed het voorbije anderhalf seizoen vrijwel elke race achter de feiten aan. Met haar twee jaar oude Audi kwam ze zelden tot nooit weg van de laatste startrij. Een slechte beurt in Zandvoort in de trainingen, en een crash tijdens de kwalificatie, hypothekeren haar kansen op een verdere toekomst in de DTM. Zondag verscheen Ickx niet aan de start van de race.

Het team waarvoor Ickx uitkomt, Team Futurecom-TME, staat inmiddels bekend voor de vele rijderswissels. Vorig jaar was het al een stoelendans voor het tweede zitje naast Vanina, en dat is dit jaar niet anders. Collin Kolles, de teamleider bij Team Futurecom-TME, is ook verantwoordelijk voor het Formule 1-programma van de Nederlandse sportwagenconstructeur Spyker. Onlangs ontsloeg hij Christijan Albers nadat één van zijn sponsors niet met de nodige centen over de brug kwam.

De vorige race in Mugello kende een hectisch wedstrijdverloop. De Audi's hadden een goede kans op de overwinning, maar als een duiveltje uit een doosje ging Häkkinen met de overwinning aan de haal. Zandvoort moest voor een ommekeer zorgen. Voor de tweede maal in zijn DTM-carriere dook Martin Tomczyk als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag. Tomczyk ging zijn Audi-merkgenoot Alexandre Prémat in de laatste bocht voorbij, nadat de laatstgenoemde ostentatief zijn merkgenoot liet passeren na teamorders van de Audi-top. Derde eindigde Mattias Ekström, voor Timo Scheider. De eerste Mercedes-rijder vinden we terug op de vijfde plaats; Bruno Spengler.

Ekström bouwt met zijn punten van de derde plaats zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op woensdag 01 augustus 2007 om 19:20


Andere publicaties op Racingworld.be...