BSC: 24 Hours of Zolder: nabeschouwing van de organisatoren

Tijdens de kwalificatie moest Pascal Struyf ditmaal de pole laten aan de Ford Mondeo van Marc Neyens. Geen schande, als je weet dat Neyens een uitstekend piloot is en de Ford Mondeo een ex STW-wagen. Toch was het verschil amper 4/10 sec. Van de Water en Kevers moesten reeds 2 seconden prijsgeven en stonden op de tweede startrij voor de Renault Mégane van Vande Casteele en de BMW van Goormachtigh. Dirk Willemen klokte de 7de chrono en stond naast Lebeau die de pole draaide in de Belcar Historic Sprint. Danny Werckx (Honda Integra), Harry Peeters (MINI) en Christophe Legrand (Renault Mégane) maakten de top 10 rond.

De Belcar Sprint Cup en de State of Art Belcar Historic Sprint reden door de drukke timing samen en dat bracht een mooi startveld op de been. In totaal stonden 44 wagens op de startgrid waarvan 17 in de Belcar Sprint Cup.

Struyf kon tijdens de start Neyens verschalken, die na de Lotus en de BMW van Van de Water pas in derde stelling de Eerste Linkse kon aansnijden. Even later moest Neyens de snelle Mondeo aan de kant zetten met technische averij. De Golfjes van Willemen en Vander Haeghen haalden de startgrid niet door pech tijdens de formatieronde.
Van de Water moest vroeg in de wedstrijd Kevers laten gaan en toefde in derde stelling voor een puike Vande Casteele. Goormachtigh, Vermeeren en Werckx zaten een beetje gevangen achter de strijdende Historics en verloren zodoende voeling met de kop van het veld. Goormachtigh kreeg daarenboven nog een stop & go aan zijn broek wegens dubbelen onder code geel. Kevers moest terug zijn meerdere erkennen in de supersnelle Lotus van Struyf terwijl Van de Water op zijn beurt de hete adem in zijn nek voelde van Vande Casteele.

Door de olie die de Historic-Porsche van Van Elderen op de piste achterliet gingen de VW Golf van Kevers en de BMW van Van de Water meermaals in de fout. Uiteindelijk bleef Struyf de beste evenwichtskunstenaar en had aan de meet een kleine 15 seconden voorsprong op Kevers en 26 eenheden op Van de Water die op zijn beurt met 2 seconden voorsprong de Mégane van Vande Casteele naar de vierde plaats verwees. Harry Peeters werd mooi vijfde voor Van der Sluis, Vermeeren, Werckx, Vandenrijt en Istas die de top 10 afsloot.

In de algemene tussenstand vergroot Struyf zijn voorsprong op Van de Water met 6 punten terwijl Kevers één plaatsje opschuift en nu op 2 punten komt van Goormachtigh die nog steeds de derde plaats bekleedt. Peeters gaat naar plaats vijf, terwijl Vande Casteele, ondanks één wedstrijd minder, op een voorlopige zesde plaats prijkt. Dirk Willemen is de grootste verliezer van het weekend en zakt van de 4de naar de 9de plaats in de tussenstand.

CZ press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 11 september 2007 om 18:53


Andere publicaties op Racingworld.be...