Brno: Ramos en Montari winnen - PK Carsport eindigt knap derde!

De FIA GT wedstrijd in Tsjechië zat boordevol spektakel. Van de eerste tot de laatste minuut kregen de toeschouwers waar voor hun geld. In het begin van de wedstrijd was er een contact tussen Michael Bartels (Vitaphone Racing #1) en Mike Hezemans (Carsport Holland #5). De Achter de twee kemphanen ging ook Peter Kox (Reiter Engineering #28) in de fout, toen hij de Corvette en de Maserati met elkaar in aanraking zag komen. Alledrie verloren ze heel wat tijd, maar Kox recupereerde als beste. De snelle Nederlander zette overigens de snelste wedstrijdronde neer, en reed een sterke stint.

Zoals gebruikelijk komt de Lamborghini van Reiter als eerste binnen voor de pitstops, en Jos Menten neemt het stuur over. De Nederlander staat op dat moment virtueel derde. Anthony Kumpen had het in het begin van de race moeilijk, en toerde rond op de zevende plaats. De afstelling van de C5-R was niet perfect, en daar had Kumpen onder te lijden. Ondertussen was Menten regelmatig de snelste man op de baan, samen met Ryan Sharp (Jet Alliance Aston Martin). Montari stond virtueel tweede, en ging op jacht naar Sharp, terwijl Menten aan Piccini voorbij ging en de derde plaats innam. Longin rijdt een anonieme stint, maar houdt het gat met de leiders klein.

De tweede serie pitstops zou beslissend worden. Wendlinger komt met een minimale voorsprong de baan op, en heeft zijn handen vol aan Miguel Ramos. De Portugees heeft maar enkele minuten nodig om de Oostenrijker te passeren, en onbedreigd naar de leiding te rijden. Wendlinger kan zijn tweede plaats makkelijk consolideren, maar voor de derde plaats ontspon zich nog een mooie strijd. De pitcrew van de Scuderia Playteam was een dikke tien seconden sneller dan die van Reiter Engineering, waardoor Bertolini (Maserati #11) plots voor Peter Kox de baan opkwam!

Kox is echter niet te stuiten, en in no-time passeert hij de Italiaanse Maserati-piloot. De Nederlander bouwt een kleine voorsprong op, maar op zeven minuten voor het einde komt de wielmoer op de Lamborghini los. Kox moet daarna de pitlane voor een nieuwe band. Na een sterk weekend moeten Menten en Kox vrede nemen met de achtste plaats, een grote teleurstelling voor het Nederlandse duo. Anthony Kumpen, die overgenomen heeft van Bert Longin, profiteert en gaat in de slotfase ook nog voorbij de Scuderia Playteam Maserati. Daarmee gaat de Limburger aan de haal met de derde plaats. Ondanks een moeilijk weekend pakken de Belgen toch nog een podium in Tsjechië.

Vierde wordt Bertolini met de #11 Scuderia Playteam Maserati, voor de teamgenoten van de #12 Playteam Masa. Stefan Mücke en Christophe Bouchut reden een anonieme race. Remproblemen hebben hun het hele weekend parten gespeeld. Bartels en Biagi pikken ook nog twee puntjes mee met de zevende plek. Het laatste punt gaat naar Menten en Kox in de Reiter Lambo.

In het kampioenschap is nog alles mogelijk. We hebben nu drie leiders: Biagi, Piccini en Bertolini - allen met 47 punten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 23 september 2007 om 16:49


Andere publicaties op Racingworld.be...