Pierre-Yves Corthals (Seat Belgium) schittert in Brands Hatch!

Een top 6 in de kwalificaties, twee overwinningen in de Independants Trophy, opnieuw aan de leiding in die Trophy en, als kers op de taart, twee punten in het algemene kampioenschap: Pierre-Yves Corthals zal dit weekend in Brands Hatch niet snel vergeten!

Onder toeziend oog van Max Mosley himself stuurde "Pilou" de SEAT Leon in de kleuren van Monroe naar een prachtige 6de plaats op de startgrid. Natuurlijk was de piloot trots op die prestatie: "In de eerste vrije training was de ophanging te zacht, maar dat hebben we goed hersteld, want ik klokte de tweede tijd in de tweede vrije training, gevolgd door de zesde tijd in de kwalificaties. Ik kan het nu wel onthullen: ik beschikte over een geheime troef, schokdempers van Monroe. Ik wist na onze test in Magny-Cours hoe efficiënt die waren."

Het vervolg was al even sterk. In de eerste race hield de SEAT Leon nr. 23 stand in de kopgroep tot het zwaaien van de geblokte vlag: "Ik kon probleemloos mijn 6de plaats behouden, maar in de voorlaatste ronde heb ik Rob Huff laten passeren en nadien drong Andy Priaulx fel aan. Ik had er geen belang bij om hun aanvallen af te slaan, want een 6de plaats had me enkel... extra gewicht opgeleverd voor de volgende meeting in Monza. Ik pakte in de eerste heat toch het maximum van de punten voor de Independants Trophy en dat blijft mijn hoofddoel. Bovendien scoorde ik twee punten voor het kampioenschap, want gastrijder Colin Turkington kon geen punten scoren. En, ik verdiende een plaats op de eerste startrij voor de tweede race! Afgezien van het resultaat onhoud ik vooral het feit dat ik het tempo van de koplopers kon volgen. Een heuglijke vaststelling op dit niveau."

De start van de tweede race in het WTCC is telkens een stilstaande start. De piloten van voortrekkers hebben het niet gemakkelijk bij deze procedure: "Het is nooit eenvoudig om goed te starten, maar zeker niet in Brands Hatch, omdat het circuit lichtjes bergop loopt op de rechte lijn. Ik kon niet profiteren van mijn pole position omdat de wielen een beetje spinden en omdat ik achteraan aangereden werd na een paar honderd meter. Ik weet niet wie het deed, maar ik belandde daardoor wel helemaal aan de buitenkant, wat me een paar plaatsen kostte. Op zich was die gemiste start geen drama, want ik bleef aan de leiding van de Onafhankelijken. Toch moest ik een gewaagde aanval van Luca Rangoni, die me probeerde te verrassen in een snelle bocht, afweren. Jammer voor hem, maar hij zat in het verliezende kamp. Zelf kon ik weer aanpikken bij Tom Coronel. Ik ben heel tevreden met de 10de plaats, want dat betekende weer een overwinning in de Independants Trophy. Ik sta nu terug aan de leiding met 3 punten voorsprong op Stefano D'Aste. Een ideale uitgangspositie voor Monza en later Macao."

Seat België press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 25 september 2007 om 17:48


Andere publicaties op Racingworld.be...