Belcar Last Race: voorbeschouwing SRO: we maken ons op voor een titanenstrijd!

Het maidenseizoen van de Mediagroep Van Dyck Belcar 'new look' GT3 zit er zondag rond de klok van zessen op. De FIA GT Championship with Belcar & BTCS–meeting is het toneel voor de finale over 125 minuten (met start om 15.45, net na de finale van het FIA GT-kampioenschap), een ontknoping waar nog over alle titels, op één na, zal beslist worden.

Net zoals in de F1 in Brazilië komen nog drie kandidaten in aanmerking voor de ultieme bekroning in Division 1 Belcar GT3. Een favoriet naar voren schuiven is altijd moeilijk, maar de Corvette met startnummer #1 van PK Carsport, met Kumpen en Longin achter het stuur, staat misschien toch vooraan in de startblokken. PK telt 85 eenheden of net een halve eenheid meer dan de Porsche van GPR met N°56 van Maxime Soulet en Guillaume Dumarey.

"We mikken natuurlijk op de dubbel in het FIA GT-kampioenschap en de Belcar", lacht Anthony Kumpen, die de Corvette C5-R en de Z06 zal besturen. "Met de finale van de BTCS er nog bij, kunnen we moeilijk anders dan van een schitterend raceweekend spreken, laten we hopen dat het een prachtig schouwspel wordt!"

Maar de Hasselaar verkoopt geenszins het vel van de beer... "Er kan tijdens een race van 125' veel gebeuren, denk alleen al maar aan het weer. De beslissing valt slechts na de laatste ronde, al verdient ons team, PK Carsport, zonder twijfel de bekroning."

Dit laatste geldt evenzeer voor GPR, de winnaar van de afgelopen 24 Hours of Zolder, de koninginnerace van het kampioenschap. En met maar een half punt achterstand... "Zal het toch nog zeer moeilijk worden", schat Maxime Soulet zijn kansen in. "Wij hebben 415 paarden onder de motorkap, zij meer dan 500. Dat behoeft geen betoog. Maar wij laten niets aan het toeval over en zo heeft Guillaume zich enorm op deze laatste race voorbereid, zowel sportief als mentaal. Wij mikken op het podium, zijn al zeer gelukkig met de titel van vice-kampioen en zien al de rest als een prachtige bonus, want voor het seizoen hadden we voor de resultaten tot dusver zonder twijfel getekend."

Die bonus kan ook de Driver Challenge zijn, waar Guillaume voorlopig tweede staat en dat op zeven punten van Bart Couwberghs. Deze laatste stapelde de successen in Division 2 dit jaar op en is in zijn Porsche 996 Supercup van NGT al de enige kampioen (Division 2) tot dusver. "Ook hier wil ik er alles aan doen om mijn teammakker aan de titel te helpen", gaat Soulet verder, die ondermeer al drie dagen intensief met Dumarey junior trainde. "Hij heeft enorme progressie gemaakt en staat op een zeer behoorlijk niveau, zeker als je weet dat de 997 geen makkelijke wagen is."

De beide Mosler van Gravity International gaan zonder twijfel door op hun elan van de laatste meeting in Spa en zullen de echte scherprechters in het duel zijn. Mathematisch maakt de N°24 DHL van Radermecker-Lémeret nog een kans – met 11,5 punten achterstand en nog 20 te verdelen eenheden -, maar net zoals Raikkonen in Brazilië, zullen de beide heren op pech van de tegenstand moeten rekenen, willen ze nog een kans op de titel maken.

En de rest? De Aston Martin DBRS9 van Racing for Belgium is al onderweg naar Dubai en zien we dus niet, maar er is zowaar een andere outsider. Voor het eerst zien we in de Mediagroep Van Dyck Belcar een Ferrari 430. Het ervaren Franse duo David Halliday-Claude Yves Gosselin komt met een Italiaanse schoonheid naar Zolder afgezakt. Als zanger krijgt de zoon van Johnny concurrentie van Koen Wauters, want ook hij wil het slotconcert van de Belcar anno 2007 meemaken en dit aan de zijde van zijn broer Kris in de AD Dodge Viper. En ook de andere Viper, die van het GS Motorsport-duo Heyer-Thomas is zonder twijfel een kandidaat op het podium.

Laten we ook de meute Porsches niet vergeten, met voorop Prospeed (Bouvy-Loix en Penders-Lamot), maar ook de tweede 997 van GPR met Duez-Maes.

In Division 2, waar we de BMW Z4 GT4 van G&A terugzien, is alles al gezegd, maar in de Division 3 Belcar Specials voelen de broers Thiers (997 Russell Racing) de hete adem van zowel CEO als AD Sport in de nek.

U wil erbij zijn? De finale van de Mediagroep Van Dyck Belcar 2007, maar ook die van de BTCS en het FIA GT-kampioenschap, is zeker de moeite waard. U kan kaarten in voorverkoop verkrijgen (met korting: 10 euro voor het weekend ipv 15 euro) via de site de van het Circuit Zolder (www.circuit-zolder.be) of in de Dexia-agentschappen.

SRO Belgium


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 16 oktober 2007 om 17:07


Andere publicaties op Racingworld.be...