McDonald's Racing met ex-PSI GT2-R naar de Belcar in Divisie 3

McDonald's Racing met ex-PSI GT2-R naar de Belcar in Divisie 3François Bouillon en Jean-Claude Voets zullen komend seizoen de kleuren van McDonald's blijven verdedigen in de Mediagroep Van Dyck Belcar 2008. Bouillon verlaat dus Gabriël Racing die zich in 2008 wil toeleggen op de Renault Clio Cup. PMB Motorsport laat voor het duo Bouillon/Voets een ex PSI-Porsche GT2 R aanrukken en gaat daarbij naar eigen zeggen niet over één nachtje ijs. De voorbereidende testsessies zullen worden afgewerkt door Wolfgang Kaufmann en Fabrice Walfish onder supervisie van Bernard De Dryver en ex PSI-mannen Schumacher en Ansgar. In een tweede voorbereidende fase zullen Bouillon en Voets het kuipje vullen, nog steeds onder begeleiding van voormeld trio.

François Bouillon: "De eerste indruk na ons bezoek aan de ateliers van PMB Motorsport in Landen waren zéér positief. Vooral door de samenwerking met De Dryver, Schumacher en ingenieur Ansgar kan ik me nog een pak bijschaven. We starten dus terug in Division Belcar Specials en hebben grote ambitie. Als de normtijd ons een beetje gunstig gezind is, denk ik dat Jean-Claude en ikzelf de Porsche GT2 R binnen de top 10 algemeen kunnen loodsen. Het is momenteel natuurlijk nog een beetje koffiedik kijken wat de concurrentie zal brengen in de Belcar Specials, maar we starten met titelambities. En als ik zie waar de Porsche biturbo van AD Sport eindigde tijdens de recent verreden 24 Hours of Zolder, hopen we dat ook wij tijdens de Zolderse etmaalrace een mooi resultaat kunnen neerzetten. De PMB-Porsche 996 GT2 R is de laatste die door PSI werd ontwikkeld. We starten dus dit seizoen met frisser materiaal dan voorgaande jaren en de wagen is ook uitgerust met een sequentiële schakelbak. Dit is het vierde seizoen dat ik aantreed in de Belcar met een Porsche. De ex PSI-wagen zal duidelijk sneller zijn, maar gezien mijn ervaring met Porsche zal de aanpassing wel vlot verlopen. Mogelijk gaan we ook enkele wedstrijden betwisten van de Dunlop Endurance Cup. Ik ben ook zéér tevreden dat ik kan rekenen op een snelle co als Jean-Claude Voets", besluit de Kortrijkzaan.

Met Jean-Claude Voets haspelde Bouillon de laatste drie wedstrijden van het seizoen 2007 af en werd vierde in de eindstand van de Belcar Specials. Voets toonde zijn snelheid door de chrono's van Kuus te evenaren tijdens de 24 Hours of Zolder. Niettegenstaande 2008 het eerste volledig Belcarseizoen wordt voor Voets, fietste deze ex kartkampioen reeds een aardig palmares bijeen. Zo werd hij in 2004 aan de zijde van Pascal Mathieu vice-kampioen BTCS in een Porsche van GPR na teamgenoten Nef/Lémeret.

"De ex PSI-Porsche is in staat om zéér snelle chrono's te rijden", verduidelijkt Voets zijn keuze. "Ga maar eens na wat Palttala destijds met deze wagen presteerde. Het blijft voorlopig echter gissen wat SRO van plan is inzake de normtijd. Dan pas zullen we onze plaats in het peloton kennen. ".

Naast de Mediagroep Van Dyck Belcar 2008 is PMB Racing ook van plan om een internationaal programma op poten te zetten met twee nagelnieuwe Porsches 997 GT2 R. Enerzijds is er interesse in LMS met Robert Collard, Eastwood en een nog te bepalen derde piloot. Anderzijds wil PMB een identiek exemplaar inzetten in de FIA GT met Kaufmann en Frank Mountain.

McDonald's press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 15 januari 2008 om 13:38


Andere publicaties op Racingworld.be...