ProSpeed Competition wordt fabrieksteam van Porsche

Rudi Penders mag zijn ProSpeed Competition tussen grote teams als GruppeM, Freisinger, IMSA Matmum en anderen etaleren. Porsche maakte bekend dat het team van de Luikse Porsche-dealer dit seizoen zal fungeren als fabriekséquipe. Dat betekent ook dat het team een tweede wagen zal inzetten voor twee fabriekspiloten, naast de Finnen Markus Palttala en Mikael Forsten.

De tweede bolide wordt bemand door Porsche-specialisten Emmanuel Collard en Richard Westbrook. Toch zal het geen gemakkelijk jaar worden voor Penders en de zijnen. De concurrentie in GT2 is moordend, zeker met de Ferrari-troepen die in kwantiteit de bovenhand hebben. Of de Ferrari's ook dit jaar onverslaanbaar zijn, zal later blijken.

"Het was altijd ons doel om een top-Porsche-team te zijn", zegt Penders. "Het is enkel vroeger gebeurd dan we verwacht hadden. We wonnen het Belgische GT kampioenschap in ons eerste jaar, en hadden vorig jaar al een internationaal succes met een podiumplaats in het algemene klassement in de 24 Hours of Dubai en een podiumplaats in onze klasse in de 24 uur van Spa. Vorig jaar hadden we onze eerste directe samenwerking met Porsche Motorsport, toen we een wagen runden voor Marc Basseng en Marc Lieb. Dit jaar willen we voor de GT2 titel strijden."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op vrijdag 29 februari 2008 om 19:47


Andere publicaties op Racingworld.be...