Monza: pole voor Alex Müller - Opnieuw zwart weekend voor Kumpen en co?

Ondanks de suprematie van de Phoenix Corvettes in de trainingen, namen de Aston Martins het heft over in de kwalificatie. Alex Müller wist in wisselende weersomstandigheden het laken naar zich toe te trekken. Müller kon met de Jet Alliance Aston Martin een opzittende Bouchut (SRT Corvette) achter zich houden. Hiermee loopt SRT voor de tweede maal nipt de pole mis.

Alexandre 'Xandie' Negrao stuurde de Vitaphone Maserati met startnummer twee naar de derde plaats. Op de tweede startrij krijgt hij het gezelschap van Emannuel Collard, die een supertijd uit de ProSpeed Porsche perste. Lange tijd had Collard de algemene besttijd op zijn naam staan, maar op het einde van de GT1-sessie doken Müller, Bouchut en Negrao onder de tijd van de Fransman. Fässler kwam niet verder dan rang vijf en deelt de derde rij met de Maserati van Montanari.

Anthony Kumpen en Fabrizio Gollin kwamen met elkaar in aanraking en konden geen tijd neerzetten. De PK Carsport Saleen en de Phoenix Corvette met startnummer 6 starten morgen broederlijk naast elkaar op de laatste rij.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 17 mei 2008 om 22:22


Andere publicaties op Racingworld.be...