Valencia: pole voor Yvan Muller - Corthals derde bij de onafhankelijken

Yvan Muller is de polesitter voor de eerste WTCC-wedstrijd in Valencia. De Fransman was op een natte omloop de meerdere van merkgenoot Gabriele Tarquini. Nieuwe reglementen inzake de compressieverhouding hebben de SEAT's niet van de eerste startrij kunnen houden. De enige die in de buurt van de gele wagens kwam, was de Brit Robert Huff, die met zijn Lacetti acht tienden moest toegeven.

De diesel-suprematie lijkt maar niet op te houden, met de vierde plaats voor Jordi Gené. Daarachter vinden we vier BMW's terug, met respectievelijk Priaulx, Jorg Muller, Farfus en Zanardi aan het stuur. Pierre-Yves Corthals hield het hoofd koel en stuurde zijn SEAT bij de Independents naar de derde stek; achter de BMW's van d'Aste en Hernandez. Vandaag wordt het voor Corthals zaak om belangrijke kampioenschapspunten te sprokkelen. Onze landgenoot wil in Spanje immers zijn voorsprong bij de onafhankelijken uitbouwen.

Voor de Nederlanders was er minder goed nieuws. Jaap van Lagen en Olivier Tielemans moesten een zestal seconden toegeven op de concurrentie en starten van op de laatste rij.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op zondag 18 mei 2008 om 10:20


Andere publicaties op Racingworld.be...