Belgen in het buitenland: Muehlner met 3 Porsches naar ADAC GT Masters

Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team zal bij de volgende meeting van de ADAC GT Masters alle drie zijn Porsche 911 GT3 Cup S inzetten. Ronald van de Laar heeft bij de derde meeting van het seizoen een derde verschillende teammaat naast zich. Na Michael Bleekemolen in Oschersleben en Melvin de Groot op de Nürburgring vinden we nu Jeroen Bleekemolen, die twee weken geleden in Le Mans met een Porsche RS Spyder nog de LMP2-klasse won, op de Porsche met startnummer #16.

Tim Bergmeister, die het kampioenschap aanvoert, doet het op de Norisring in de Porsche met startnummer #15 opnieuw met Marc Basseng. Na zijn podiumplaatsen tijdens de eerste meeting, samen met zijn broer Jörg, greep Tim op de Nürburgring, in het gezelschap van Marc Basseng opnieuw acht punten. De dubbele oogst maakt dat hij op dit ogenblik kampioenschapleider is en dat met vier punten bonus op de uittredende ADAC GT Masters-kampioen.

Nieuw in het Mühlner Team is de voormalige DTM-rijder Frank Stippler, die we op de derde Porsche met startnummer #14. Wie dit weekend zijn teammaat wordt, is nog niet bekend. Vanaf de wedstrijd in Assen – en dat voor de rest van het seizoen - zal hij de vaste partner van Tim Bergmeister worden. Hij verschuift dan uiteraard naar de wagen met nummer #15.

"We willen natuurlijk goed scoren, maar niet ten koste van alles. We gaan op deze stadsomloop geen onnodige risico's nemen en zeker de muur vermijden. Ik heb sinds 2000 niet meer op deze stadsomloop gereden en ga het in het begin wat voorzichtig aanpakken", blikt Tim Bergmeister vooruit.

"We hopen op een ongevalvrij weekend met een rijke puntenoogst", kijkt ook teamchef Renate-Carola Mühlner al even naar het weekend. "Met onze rijders zouden we het volledige potentieel van Porsche 911 GT3 Cup S zeker moeten kunnen benutten."

MM press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 25 juni 2008 om 12:59


Andere publicaties op Racingworld.be...