Belgen in het buitenland: Muehlner scoort opnieuw in ADAC GT Masters

Het in Spa-Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport Team zette dit weekend tijdens de ADAC GT Masters op de Norisring maar liefst drie Porsche 911 GT3 Cup S in. Met het startnummer 14 reden Frank Stippler en de Tsjech Jiri Janak. Tim Bergmeister, de leider in het kampioenschap, deelde het stuur van de #15 met Marc Basseng en Ronald van de Laar kreeg in de #16 Jeroen Bleekemolen naast zich. Die laatste reed naar een plek op de eerste startrij voor de race op zaterdag.

Janak, Basseng en Bleekemolen namen de start op zaterdag. Bleekemolen lag op de derde plek toen hij het stuur aan van de Laar overgaf. Deze Nederlander reed nog maar zijn derde wedstrijd en werd verdienstelijk als twaalfde afgevlagd.

Janak reed van de tiende naar de zesde plaats en zijn teammaat Stippler schoof op zijn beurt naar de vierde plek op. Jammer genoeg kreeg hij een tik van een andere deelnemer, kwam even naast de piste terecht en moest zich met de vijfde plek tevreden stellen.

Basseng deed het ook bijzonder goed en won tijdens zijn relais drie plaatsen, waardoor hij als vierde de pitlane indook. Bergmeister maakte echter in een mum van tijd nog twee plaatsen goed. Hij kreeg echter met een erg opzittende concurrent te maken en Bergmeister, die leider in het kampioenschap was, wilde geen risico nemen, liet de man achter hem voorbij gaan en stelde de punten van de derde podiumplaats veilig.

"Onze dichtste belagers scoorden amper, dus voor ons waren deze punten van levensbelang. Tim bouwt met dit resultaat zijn voorsprong van vier naar zes punten uit en heeft dus een meer stevige buffer", legt Teamchef Renate Carola Mühlner uit. Zij toonde zich ook bijzonder verheugd over de gedeelde leidersplaats in het teamkampioenschap.

Tijdens de tweede race op zondag namen Bergmeister, Stippler en van de Laar de start. Net voor het begin van de periode waarbinnen de rijderwissels dienden uitgevoerd te worden, deed er zich echter een ongeval voor en verscheen de Safety Car op de piste. Die SC-interventie duurde echter langer dan voorzien en de hele strategie diende te worden aangepast. Teamchef Renate-Carola Mühlner nam enkele zeer sterke beslissingen en haalde behoorlijk wat voordeel uit de situatie op de piste.

„Renate-Carola haalde twee van de drie wagens onmiddellijk binnen en nam overduidelijk de juiste beslissingen: Bleekemolen maakte één plaats goed, Janak schoof van negen naar zes door en Bergmeister, die één ronde later als achtste binnenkwam, gaf het stuur aan Basseng over, die op zijn beurt als ... leider weer de piste opreed. Dat huzarenstukje is toch wel van zeer uitzonderlijke aard", looft Bernhard Mühlner de strategische prestatie van zijn echtgenote.

De race eindigde tijdens de lange neutralisatie en zo behaalde Mühlner Motorsport een eerste zege in de ADAC GT-Masters. Bergmeister is nu leider in de tussenstand bij de rijders, met maar liefst 12 punten voorsprong op de dichtste achtervolgers, de uittredende kampioenen en in de tussenstand bij de teams staat Mühlner Motorsport op één in de tabellen.

MM press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 30 juni 2008 om 09:58


Andere publicaties op Racingworld.be...