Brands Hatch: Farfus snelt naar de pole - Corthals tweede bij Independents

Lange tijd zag het ernaar uit dat Alain Menu het laken naar zich toe kon trekken, maar in de 30 minuten durende kwalificatiesessie ging Augusto Farfus met de pole aan de haal. De soms nog onstuimige Braziliaan is de voorbije jaren een stuk volwassener geworden en zette vanmiddag een briljante rondetijd in de laatste minuten van de sessie neer. Menu zette alles op alles, maar strandde met zijn Chevrolet op twee duizendsten (!) van de Braziliaanse BMW.

Achter de beide kemphanen vinden we Robert Huff (Chevrolet) en Andy Priaulx (BMW) terug. Jorg Muller sluit de top vijf af. Beste SEAT-rijder is de Fransman Yvan Muller, die de zesde chrono neerzette. De Volvo C30 blijft overigens verbazen. De bio-wagen was opnieuw goed voor een plekje in de top tien. Dahlgren moest met de Zweedse wagen zeven tienden toegeven op polesitter Farfus.

Bij de onafhankelijken was de jonge Spanjaard Sergio Hernandez de beste qualifier. In zijn laatste rondje snelde hij voorbij onze landgenoot Pierre-Yves Corthals, die in zijn laatste run enkele tienden tekort kwam: "In de eerste twee sectoren was ik even snel als Hernandez, maar in de laatste bocht heb ik drie tienden verloren. In het WTCC betekent dat je hiermee enkele startrijen verder naar achteren staat. In plaats van een comfortabele plek op de vijfde rij, wordt het morgen starten van op rij acht. Het zal alvast geen gemakkelijke opgave worden, maar ik heb er alle vertrouwen in", aldus Pilou.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op zaterdag 26 juli 2008 om 17:06


Andere publicaties op Racingworld.be...