Brands Hatch: Farfus beste in warm-up - Pilou snelt naar negende chrono

Augusto Farfus heeft vanmorgen zijn goede vorm bevestigd. De Braziliaan klokte in de 15 minuten durende warm-up de beste chrono. Met een rondetijd van 1:33,823 gaat hij zijn merkgenoot Andy Priaulx vooraf. Alain Menu, die met zijn Chevrolet Lacetti op 2 duizendsten van de pole strandde, eindigde derde. De Fransman is hypergemotiveerd en hoopt in de eerste wedstrijd zijn start te slaan: "Met een rollende start is veel mogelijk!", klinkt het strijdlustig.

James Thompson blijf de voeling met de top houden. De Brit moet met zijn Honda Accord amper vier tienden toegeven op Farfus. Jorg Muller rondt de top vijf af, voor Tom Coronel, die daarmee de beste SEAT-vertegenwoordiger is. Yvan Muller, huidig puntenleider in de strijd voor het wereldkampioenschap, kwam niet verder dan de zestiende tijd. Gezien de hoeveelheid ballast aan boord, krijgt de Fransman rond het middaguur ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd voorgeschoteld, ondanks zijn goede startpositie.

Pierre-Yves Corthals sluit de warm-up als negende af en is daarmee de snelste privateer. De SEAT Belgium-rijder moest wel vroeger dan verwacht de pits induiken met een versnellingsbakprobleem: "Jammer dat er een uniball aan de versnellingsbak afbrak, waardoor ik een paar minuten voor het einde de pits moest opzoeken. Ik ben erg gemotiveerd voor straks. De wagen voelt erg goed aan!"


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op zondag 27 juli 2008 om 11:46


Andere publicaties op Racingworld.be...