Brands Hatch: Pilou verliest terrein op naaste concurrenten maar blijft positief

FIA World Touring Car Championship"J'ai chaud, chaud chaud!", roept Pierre-Yves Corthals na de warm-up voor de twee FIA WTCC-races in Brands Hatch. Niet letterlijk warm, maar wel een grote drang om te winnen. "Je vais gagner", zijn de woorden die volgen. De SEAT Belgium-piloot maakt zich klaar om revanche te nemen voor de pech die hij in de kwalificaties kende: "Twee tot drie tienden verloren in de laatste bocht, en dat maakt het verschil tussen de tiende plaats en de zestiende plaats."

Na zes meetings met elk twee wedstrijden heeft onze landgenoot elf punten achterstand op BMW-rijder Sergio Fernandez. De jonge Spanjaard heeft een goede seizoensstart gemaakt en leidt het kampioenschap voor de Onafhankelijken voor zijn teammaatje Stefano D'Aste. De ProTeam-rijders starten in de eerste wedstrijd voor 'Pilou', maar de enige SEAT-rijder in de Independents Trophy is de twee zuiderlingen te snel af.

"Ik maakte een goede start en kon zowel Sergio en Stefano passeren. Tot... ik de gespinde Farfus voor mijn neus zag opduiken! Ik moest van het gas en ze konden me opnieuw passeren. Daarna was het bijna onmogelijk om hun tempo te volgen. Het is bijna ongelooflijk welke snelheid zij konden aanhouden, zelfs de fabrieksrijders hadden het moeilijk", vertelt een teleurgestelde Corthals na de eerste wedstrijd. Met een derde plaats weet hij de schade wel te beperken en in de laatste ronde gaat D'Aste nog voorbij aan Hernandez, waardoor het verschil in het kampioenschap niet te hoog oploopt.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd (rollende start), komt Pilou in de tweede race (stilstaande start) niet goed weg. De blauwe-gele Monroe-SEAT valt zelfs terug tot de zesde plaats bij de Onafhankelijken. Voor Corthals het begin van een lange inhaalrace: "Ik miste mijn start, mijn koppeling haperde. Maar dat verandert niets aan de uitslag. Ik kon Poulsen nog voorbij snellen, maar op dat moment was Engstler al te ver uitgelopen. Bij het vallen van de vlag zat ik in zijn spoor. Misschien was een derde plaats nog mogelijk geweest, maar het heeft niet mogen zijn. Uiteindelijk keren we huiswaarts met een derde en een vierde plaats, mathematisch gezien geen slechte zaak, gezien D'Aste opnieuw punten afsnoepte van kampioenschapsleider Hernandez."

Het FIA WTCC neemt nu een maand pauze alvorens af te zakken naar Oschersleben, waar de zevende meeting van het seizoen verreden wordt: "En ik weet welke opdracht mij daar te wachten staat! Het verschil met Hernandez en D'Aste bedraagt respectievelijk 18 en 17 punten. Met nog 10 races te gaan is alles nog mogelijk, maar we mogen geen steken laten vallen", besluit een strijdvaardige Pilou.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op maandag 28 juli 2008 om 19:01


Andere publicaties op Racingworld.be...